«Να καταλάβει ο Μαχειμάρης ότι δεν διοικεί τη Βόρεια Κορέα...»

«Να καταλάβει ο Μαχειμάρης ότι δεν διοικεί τη Βόρεια Κορέα...»

«...Ο τρόπος διοίκησης του Δήμου παραπέμπει σε αυταρχικά μοντέλα του παρελθόντος, που επιβαρύνουν προσθετικά τη λογική της νέας εποχής αυτοδιοίκησης, που ο διάλογος και η συνεργασία οφείλουν να είναι σε προτεραιότητα...», υπογραμμίζουν μεταξύ άλλων, σε κοινή ανακοίνωση των παρατάξεων τους, οι Σπύρος Ασπιώτης και Σπύρος Βάρελης

21
Μαρτίου / 2020

ΒΟΡΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑ.  Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν οι παρατάξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόρειας Κέρκυρας, «Δημοτική Ενωτική Κινηση» και «Βορράς Επανίδρυση», με επικεφαλής τους Σπύρο Ασπιώτη και Σπύρο Βάρελη, αντίστοιχα.

Η εν λόγω ανακοίνωση αφορά την απόφαση του Δημάρχου Βόρειας Κέρκυρας, Γιώργου Μαχειμάρη για συνεδρίαση «δια περιφοράς» του Δημοτικού Συμβουλίου, την περασμένη εβδομάδα, με τους δύο επικεφαλής να χαρακτηρίζουν «απαξιωτική» της συμπεριφορά του Δημάρχου απέναντι στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, των οποίων -σύμφωνα με τους κ.κ. Ασπιώτη και Βάρελη- η νοημοσύνη υποτιμάται από τον Γιώργο Μαχειμάρη.

Αναλυτικά η κοινή ανακοίνωση των δύο παρατάξεων:

«Τον τελευταίο καιρό έχουμε γίνει μάρτυρες μιας πρωτοφανούς υποτίμησης της νοημοσύνης αλλά και  απαξιωτικής συμπεριφοράς προς τα μέλη της  αντιπολίτευσης του Δημοτικού μας Συμβουλίου  από τον Δήμαρχο Βόρειας Κέρκυρας κ.Γεώργιο Μαχειμάρη.

Πρώτα από όλα, με απαράδεκτο τρόπο και σε συνεργασία με τον νέο Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Παναγιώτη Παπαδάτο  επεδίωξε την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020 να συμπεριλάβει στη «Δια περιφοράς» συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θέματα που δεν είχαν εκ των προτέρων συμφωνηθεί να συζητηθούν, λόγω κυρίως της σοβαρότητας τους αλλά και της ανάγκης μιας σοβαρής διαλογικής συζήτησης, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις.

Για τον παραπάνω λόγο και παρά το ότι είχαμε αποφασίσει τη συμμετοχή μας στο Συμβούλιο αυτό, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι επείγουσες ανάγκες του Δήμου, μετην έγκρισηεπτά (7) εισηγήσεων,  βρεθήκαμε μπροστά στην πιθανότητα, επειδή ακριβώς η συνεδρίαση θα γινόταν «Δια περιφοράς», να ψηφιστούν με οκτώ (8) Συμβούλους, που διαθέτει πλέον ο κ.Μαχειμάρης, οι παράλογες αυξήσεις δημοτικών τελών, που εισηγήθηκε ο Δήμαρχος. Θέμα που μπήκε από το παράθυρο και χωρίς συμφωνία.

Με τον ίδιο παραπλανητικό τρόπο, στη νέα πρόσκληση για συνεδρίαση «Δια περιφοράς» του Δημοτικού Συμβουλίου, που προγραμματίστηκε γιατις 20 Μαρτίου 2020, και ξανά χωρίς την σύμφωνη γνώμης όλης της Αντιπολίτευσης, θέτει θέμα Αναμόρφωσης Τεχνικού Προγράμματος σε δυο πρώην Δημοτικές Ενότητες.

Την ίδια στιγμή ορίζει εισηγητή σε θέμα για τον Κορωνοϊό τον κ.ΚώσταΡούσσινο , χωρίς ο ίδιος να έχει την παραμικρή ιδέα. Ένα θέμα που ούτως ή άλλως δεν μπορεί να συζητηθεί σοβαρά δια τηλεφώνου για αυτονόητους λόγους.

Τελικά και έπειτα από αγωνιώδης προσπάθειες και των υπογραφόντων αλλά και το προσφάτων αποχωρισθέντων Δημοτικών Συμβούλων από την παράταξη του κ.Μαχειμάρη, ο κύριος Πρόεδρος απέσυρε τα θέματα που αυθαίρετα εισήγαγε  στην πρόσκληση. Πράγμα που κάνει την συμμετοχή μας αυτονόητη. 

Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με βαρύ αίσθημα ευθύνης, τη στιγμή που ο τόπος μας δοκιμάζεται με πρωτοφανή τρόπο, ότι ο κ.Δήμαρχος και οι συνεργάτες του οφείλουν να σοβαρευτούν και να προτάξουν την προστασία των εργαζομένων του Δήμου, κυρίως αυτών που έρχονται σε καθημερινή επαφή με δεκάδες πολίτες, προμηθεύοντας τους με μάσκες , γάντια και αντισηπτικά, αλλά παράλληλα να ανακοινώσουν και οργανόγραμμα δράσεων για την προστασία όλων των συμπολιτών μας.

Δείγμα της ελαφρότητας που αντιμετωπίζονται τα πράγματα είναι ότι ο κ.Δήμαρχος την ώρα που αποχωρούσε,καταγγέλλονταςλόγω συνωστισμού την συνάντηση στο Φαληράκι για τα  έκτακτα μέτρα κατά του Κορωνοϊούμε όλους τους φορείς του νησιού, καλούσε μαζικά τον κόσμο να παρευρεθεί στα Εγκαίνια της Πράσινης Γωνιάς στο Λαύκι, χωρίς να νοιάζεται για τον εκεί ενδεχόμενο συνωστισμό.

Η στάση  του κ.Μαχειμάρη, στην σύντομη μέχρι τώρα ζωή του νεοσύστατου Δήμου μας, δημιουργεί μεγάλα ερωτηματικά, όσον αφορά στην επάρκεια αλλά και στην αποτελεσματικότητα του στην κατεύθυνση της επίλυσης των τεράστιων προβλημάτων της καθημερινότητας.

Ακόμα  και ο τρόπος διοίκησης του Δήμου παραπέμπει σε αυταρχικά μοντέλα του παρελθόντος, που επιβαρύνουν προσθετικά τη λογική της νέας εποχής αυτοδιοίκησης, που ο διάλογος και η συνεργασία οφείλουν να είναι σε προτεραιότητα.

Πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβει τόσο  ο κ.Μαχειμάρης όσο και οι συνεργάτες  του, ότι δε διοικούν κάποια επαρχία της Βόρειας Κορέας, παρότι τα αρχικά της Βόρειας Κορέας (Β.Κ.) είναι τα ίδια με τα αρχικά της Βόρειας Κέρκυρας (Β.Κ.), και σε τελική ανάλυση να αντιληφθούν ότι πλέον αποτελούν μειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο της Βόρειας Κέρκυρας.

Ο τόπος μας, ο πλανήτης ολόκληρος δοκιμάζεται σκληρά και σε όλα τα επίπεδα.

Έχουμε μπροστά μας μια εξαιρετικά δύσκολη κοινωνικοοικονομική περίοδο που πρέπει να ξεπεράσουμε όρθιοι και υγιείς. Ακολουθούμε πιστά τις υποδείξεις της επιστημονικής κοινότητας, «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ» για να περάσουμε γρήγορα και ανώδυνα αυτή την φοβερή περιπέτεια.

Οι ώρες είναι κρίσιμες και δεν χρειάζονται αναίτιοι τακτικισμοί και διαιρέσεις από την Δημοτική Αρχή. Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε όπως και όπου χρειαστεί με κάθε τρόπο.

Η ενότητα, μα κυρίως η υπευθυνότητα όλων μας είναι η εγγύηση για γρήγορη επιστροφή στην κανονικότητα».