Υδραίου προς Υπουργείο Τουρισμού: Κάποιοι θυσιάζουν την υγεία των πολιτών, για το πρόσκαιρο κέρδος!

Υδραίου προς Υπουργείο Τουρισμού: Κάποιοι θυσιάζουν την υγεία των πολιτών, για το πρόσκαιρο κέρδος!

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το άκρως αντικοινωνικό φαινόμενο της συνέχισης βραχυχρόνιας ενοικίασης κατοικιών εν τω μέσω της κρίσης στην οποία βρίσκεται ο τόπος μας λόγω κορωνοϊού

20
Μαρτίου / 2020

καυτηρίασε με δήλωσή της η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων. Για το θέμα ήρθε σε επαφή με τον Υπουργό Τουρισμού και τους Υφυπουργούς Τουρισμού και Πολιτικής Προστασίας στους οποίους και έθεσε μετ’ επιτάσεως το πρόβλημα ζητώντας να ληφθούν άμεσα μέτρα.

Η Μερόπη Υδραίου δήλωσε:
«Η μοναδική προτεραιότητα που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι η υγεία των πολιτών.
Για αυτό άλλωστε έχει ανασταλεί το σύνολο σχεδόν της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας του τόπου μας.

Θεωρώ απαράδεκτο, τη στιγμή που ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους και βρισκόμαστε στο σημείο αιχμής της πανδημίας, να επιτρέπεται η άσκηση παράλληλης δραστηριότητας και να ενοικιάζονται στην Κέρκυρα κατοικίες σε κατοίκους εξωτερικού.
Κάποιοι, μπροστά στο βωμό του πρόσκαιρου κέρδους, θυσιάζουν τα πάντα, ακόμα και την υγεία των πολιτών.

Επικοινώνησα σήμερα με τον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, τον Υφυπουργό Τουρισμού Μάνο Κόνσολα καθώς και τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας  Νίκο Χαρδαλιά στους οποίους και έθεσα το θέμα ζητώντας την άμεση λήψη μέτρων απέναντι σε αυτό το αντικοινωνικό φαινόμενο.

Ζήτησα επίσης να εξεταστεί ακόμη και η ενεργοποίηση του μέτρου απαγόρευσης των πτήσεων από και προς την Ελλάδα, μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Τόσο ο Υπουργός Τουρισμού όσο και οι δύο Υφυπουργοί με διαβεβαίωσαν ότι εντός των επόμενων 24ώρων ληφθούν μέτρα με τα οποία θα αντιμετωπιστεί και αυτό το φαινόμενο».