Η υγεία είναι πάνω από όλα κύριοι της Ένωσης

Η υγεία είναι πάνω από όλα κύριοι της Ένωσης

ΚΕΡΚΥΡΑ. Βλέποντας κανείς τη σημερινή κατάσταση που έχει να κάνει με την έξαρση του κορωνοϊού και την αναγκαστική οδηγία της ΕΠΣ Κέρκυρας

12
Μαρτίου / 2020

να πραγματοποιούνται οι αγώνες χωρίς θεατές, καθώς δεν είχε άλλη επιλογή, αναρωτιέμαι γιατί δεν προχώρησε και σε άλλα προληπτικά μέτρα, όπως η αναστολή της αγωνιστικής τουλάχιστον, αν όχι των ανδρών, των παιδικών ηλικιών.
Σε δελτίο τύπου που έστειλε η Ένωση, ανέφερε το πρόγραμμα των αγώνων του Σαββατοκύριακου και τις αλλαγές. Στο πρόγραμμα ότι υπάρχουν για το Σαββατοκύριακο οχτώ αγώνες ηλικιακών κατηγοριών, δηλαδή για παιδιά-μαθητές κάτω των 16 χρόνων.
Στην Ένωση δεν έχουν καταλάβει ότι έκλεισαν τα σχολεία προληπτικά και το ίδιο θα έπρεπε να γίνει και για αγώνες ανάμεσα σε μαθητές; Δεν έρχονται σε επαφή συμπαίκτες και αντίπαλοι και μάλιστα πρόσωπο με πρόσωπο, ή μήπως επειδή είναι σε ανοιχτό χώρο, θεωρούν ότι δεν υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος;
Απλά αναρωτιέμαι, τα παιδιά δε θα αλλάξουν σε ένα μικρό δωμάτιο στριμωγμένα, δε θα πάνε στο ημίχρονο ιδρωμένα, δε θα πάνε στο τέλος να κάνουν μπάνιο και να αλλάξουν ρούχα; Και εννοείται ότι πολλοί γονείς δε θα τα αφήσουν να πάνε, άρα θα γίνουν παιχνίδια με άνισους όρους.
Δεν έχουν καταλάβει ότι το ένα σωματείο μετά το άλλο στο νησί, αναστέλλει τις προπονήσεις των παιδιών και τα γήπεδα κλείνουν, για να προστατευτούν τα παιδιά; Σημασία έχει να βγουν τα πρωταθλήματα στις ημερομηνίες τους ή να προστατευθεί το παιδί και η οικογένειά του;
Σε άλλες περιοχές έχουν αναστείλει όλα τα ηλικιακά πρωταθλήματα, διαφόρων αθλημάτων, αναβλήθηκε η αγωνιστική για τις Κ17 και Κ19 σε Football League και  Super League 2, έκλεισε το ΕΑΚΚ, ο ΚΓΣ το γυμναστήριο στου Βρυώνη, ο ΝΑΟΚ τα ίδια, καθώς έκανε απολυμάνσεις και αυτοί «αγρόν ηγόραζαν».
Το συγκεκριμένο άρθρο δεν έχει δόση αντιπαλότητας, αλλά επισήμανσης για γεγονότα που ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί. Και αν χρειαστεί να σταματήσουν τα πρωταθλήματα και να μην έχουμε τιτλούχους, δεν πειράζει. Το υπέρτατο αγαθό είναι η υγεία, η οποία είναι πάνω από όλα κύριοι της Ένωσης.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ