Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ερωτήσεις της «ΛΑ.ΣΥ.» για το Δημ. Συμβούλιο Βόρειας Κέρκυρας

«ΛΑ.ΣΥ.»
09 Μαρτίου 2020 / 10:00

Τέσσερις ερωτήσεις κι ένα προτεινόμενο θέμα συζήτησης για την ημερήσια διάταξη του επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου στη Βόρεια Κέρκυρας, έδωσε στη δημοσιότητα η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση»

ΑΧΑΡΑΒΗ (ΒΟΡΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑ).  Επιστολή στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας, Παναγιώτη Παπαδάτο, απέστειλε η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση», με την οποία τον ενημερώνει για τις ερωτήσεις που θα κατατεθούν στο πλαίσιο του δημοτικού ελέγχου στην επόμενη συνεδρίαση του σώματος, όπως και για το προτεινόμενο από τη «ΛΑ.ΣΥ.» θέμα συζήτησης στην ημερήσια διάταξη.

Αναλυτικά οι τέσσερις ερωτήσεις και το ένα θέμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης», όπως αυτές αναφέρονται στην επιστολή της παράταξης, την οποία υπογράφουν οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι στον Δήμο Βόρειας Κέρκυρας, Κώστας Ρούσσινος, Αλέξανδρος-Άρης Ρούσιινος και Βάρθης Μπάνος, έχουν ως εξής:

Α. Ερωτήσεις:

1. Τι γίνεται με τη χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών.

2. Προβλήματα οδοποιίας. Τι θα κάνει η Δημοτική Αρχή για τον καταπατημένο δημοτικό δρόμο στην περιοχή «ΣΑΟΥΛΙ» Δ.Κ. Αγ. Παντελεήμονα καθώς και με τον δημοτικό δρόμο περιοχής «ΤΟΝΙΕΣ» Τ.Κ.Σιδαρίου.

3. Η πολιτική προστασία και ο δήμος τι πρωτοβουλίες έχουν πάρει για την προστασία της δημόσιας υγείας σχετικά με το θέμα του κορονοϊού.

4. Τι γίνεται με τη λειτουργία των «πράσινων γωνιών», τι εξελίξεις υπάρχουν στο θέμα της καθαριότητας συνολικά και πότε θα φέρει η Δημοτική Αρχή το πλάνο της για αυτό το ζήτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Β. Θέμα για την ημερήσια διάταξη:

Συζήτηση και λήψη πολιτικής απόφασης αντίθεσης στην πολιτική ιδιωτικοποίησης και τσιμεντοποίησης του «ΕΡΗΜΙΤΗ».