Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Άσκηση διάσωσης στο αεροδρόμιο Κέρκυρας Ι. Καποδίστριας (video-photos)

Αεροδρόμιο Κέρκυρας
21 Φεβρουαρίου 2020 / 09:09
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Άσκηση διάσωσης από αεροπορικό ατύχημα, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής στο αεροδρόμιο Κέρκυρας Ι. Καποδίστριας.

Η άσκηση έγινε από την Fraport σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και εντάσσεται στις προγραμματισμένες ασκήσεις που γίνονται και στα 14 αεροδρόμια, τουλάχιστον μια φορά το χρόνο. 




Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ

Το σενάριο αφορούσε περιστατικό διαφυγής του αεροσκάφους από το διάδρομο και διάσωση των επιβατών από τη λιμνοθάλασσα Χαλικιόπουλου.

Υπενθυμίζεται ότι διάδρομος του "Ι. Καποδίστριας" βρίσκεται σε μια λωρίδα γης ουσιαστικά εντός της λιμνοθάλασσας, ενώ κατά την προσγείωσή τους τα αεροπλάνα συνήθως περνούν πάνω από το πανέμορφο και διάσημο πλέον Ποντικονήσι.

Όπως λέει ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας της Fraport Greece Γιάννης Παπάζογλου στο enimerosi.com, δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται άσκηση ετοιμότητας στο αεροδρόμιο, αυτή τη φορά όμως, έγινε για πρώτη φορά χρήση καινούργιων σωστικών μέσων.

Τα πλωτά αυτά μέσα, δηλαδή λέμβοι και ειδικοί φουσκωτοί διάδρομοι είναι κατάλληλα ακριβώς για τέτοιου είδους ατυχήματα.
Οπως τόνισε ο κ. Παπάζογλου, η άσκηση ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία.  

Photos: ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΟΥΚΑΚΗΣ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.