Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Όχι» στην κατάργηση του Α.Τ. Λευκίμμης από το δημοτικό συμβούλιο Νότιας Κέρκυρας (video)

Δήμος Νότιας Κέρκυρας
13 Φεβρουαρίου 2020 / 19:08

ΛΕΥΚΙΜΜΗ (ΝΟΤΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑ). Το ψήφισμα του 2017 του ενιαίου Δήμου Κέρκυρας, περί μη κατάργησης του Α.Τ. Λευκίμμης, επικαιροποίησε και το δημοτικό Συμβούλιο Νότιας Κέρκυρας, όπως και αυτό της Κεντρικής Κέρκυρας προχθές.

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου παρευρέθηκε και τοποθετήθηκε ο Πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Κέρκυρας Νίκος Μποζίκης, ο οποίος χαρακτήρισε το σχέδιο συγχώνευσης «ταφόπλακα» στην ασφάλεια της νότιας Κέρκυρας.



Η κατάργηση του α.τ. Λευκίμμης στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των αστυνομικών τμημάτων, είχε από την πρώτη στιγμή προσκρούσει σε σφοδρές αντιδράσεις καθώς η Λευκίμμη είναι μια περιοχή που αντιμετωπίζει ιδιαίτερες ανάγκες κυρίως κατά την τουριστική περίοδο.  Ομοίως, το ψήφισμα υποστηρίζει τη διατήρηση του α.τ. Μπενιτσών.
Την πρόταση επικαιροποίησης του ψηφίσματος έφερε στο σώμα, η παράταξη "Δημοκρατική Συνεργασία για το Νότο" του Νίκου Γκούση. Το ψήφισμα πέρασε κατά πλειοψηφία - "παρών" ψήφισαν ο αντιδήμαρχος Νίκος Κουρτέσης και ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιάννης Καββαδίας.