Ο Ομοσπονδιακός Φ. Γιαννόπουλος στην προπόνηση του ΝΑΟΚ

Ο Ομοσπονδιακός Φ. Γιαννόπουλος στην προπόνηση του ΝΑΟΚ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο ΝΑΟΚ παλιότερα έπαιζε στην Α΄ κατηγορία του πόλο με δικά του παιδιά, καθαρά Κερκυραίους παίκτες, αλλά τα πράγματα άλλαξαν

12
Φεβρουαρίου / 2020

 πολύ από τότε. Ήρθαν οι «ξένοι» για να στελεχώσουν το τμήμα και να έχει εκπροσώπηση στις μεγάλες κατηγορίες, αλλά αυτό είναι ένα δυσβάστακτο οικονομικό κόστος που δεν μπορεί να καλυφθεί.
Η ομάδα ήταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, μέχρι που αποφασίστηκε να στηθεί το τμήμα από την αρχή, να αναπτυχθούν οι ακαδημίες να επενδύσει η ομάδα σε δικά της παιδιά και το θέμα της εκπροσώπησης σε Α1 ή Α2  να μείνει πίσω.
Με μπροστάρη τον Σπ. Καρδόνα και τους συνεργάτες του, ο ΝΑΟΚ έχει πλέον τμήματα σε όλες τις μικρές ηλικίες που μετέχουν στα αντίστοιχα Πανελλήνια πρωταθλήματα και μέσα από εκεί προωθούνται παιδιά για την πρώτη ομάδα που θα παίξει φέτος στη Β΄ Εθνική. Αυτή η δουλειά άρχισε να αποδίδει καρπούς και στο άμεσο μέλλον αναμένονται ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.
Οι προκρίσεις στις επόμενες φάσεις των ομάδων μικρότερων ηλικιακών κατηγοριών έδωσαν την αφορμή να έρθει στην Κέρκυρα, Ομοσπονδιακός προπονητής και αυτό από μόνο του δείχνει ότι η πρόοδος των ακαδημιών τράβηξε το ενδιαφέρον.
Το Δ.Σ. ενημέρωσε για την επίσκεψη με δελτίο τύπου που αναφέρει: «Ο Ομοσπονδιακός Περιφερειακός προπονητής Υδατοσφαίρισης της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας,  Φώτης Γιαννόπουλος, επισκέφτηκε την Κέρκυρα την Δεύτερα 10 Φεβρουαρίου,  στο πλαίσιο του προγράμματος ανάπτυξης και ανεύρεσης ταλέντων της ΚΟΕ. Παρακολούθησε κοινή προπόνηση των ακαδημιών (2006 και νεότερους) και σε άριστη συνεργασία με του προπονητές του ΝΑΟΚ, έδωσε κατευθύνσεις για την καλύτερη προετοιμασία των αθλητών. Ο ΝΑΟΚ συγχαίρει την ΚΟΕ για την πρωτοβουλία αυτή και επισημαίνει την ανάγκη να στηριχτούν τα Περιφερειακά Σωματεία με τέτοιου είδους ενέργειες».

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ