Αλ. Παρίσης: «Να μην καταργηθεί η αεροπορική γραμμή στα Ιόνια»

Αλ. Παρίσης: «Να μην καταργηθεί η αεροπορική γραμμή στα Ιόνια»

Παρέμβαση του προέδρου της ΠΕΔ-ΙΝ στο Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών προκειμένου να μην σταματήσει η επιδοτούμενη αεροπορική γραμμή Κέρκυρα-Άκτιο (Λευκάδα)-Κεφαλονιά-Ζάκυνθος

07
Φεβρουαρίου / 2020

ΑΘΗΝΑ.  Να μην καταργηθεί η επιδοτούμενη αεροπορική διαδρομή Κέρκυρα-Άκτιο (Λευκάδα)-Κεφαλλονιά-Ζάκυνθος ζητά ο Πρόεδρος της ΠΕΔ-ΙΝ, Αλέξανδρος Παρίσης.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το γραφείο Τύπου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ιονίων Νήσων (ΠΕΔ-ΙΝ), Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Ιονίων Νήσων, Αλέξανδρος Παρίσης, με άμεση παρέμβαση στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κωνσταντίνο Καραμανλή, στον Υφυπουργό Υποδομών & Μεταφορών, Ιωάννη Κεφαλογιάννη, και στο Διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, Γεώργιο Δριτσάκο, εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεση του στην κατάργηση της γραμμής.

Στην παρέμβαση του ο Αλέξανδρος Παρίσης ανέφερε ότι η αεροπορική διαδρομή Κέρκυρα-Άκτιο (Λευκάδα)-Κεφαλλονιά-Ζάκυνθος είναι ζωτικής σημασίας για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Η γραμμή για πολλά χρόνια εξυπηρετεί τη σύνδεση των Ιονίων Νήσων μεταξύ τους, αλλά και με την έδρα της Περιφέρειας.

Επίσης για πολλά χρόνια εξυπηρετεί τους κατοίκους, τους φοιτητές και τους επαγγελματίες. Επιπλέον δίνει τη δυνατότητα στους τουρίστες να επισκεφθούν σε σύντομο χρόνο όλα τα νησιά.

Παράλληλα, σε συνδυασμό με τη θαλάσσια σύνδεση των Ιονίων Νήσων τα δύο τελευταία χρόνια, συμβάλλει στη συνοχή και στην ανάπτυξη της Περιφέρειας.