Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Ψεύτης & οπορτουνιστής!» - Επίθεση Μπαλού σε Γαλιατσάτο

ΛΑ.ΣΥ.
24 Ιανουαρίου 2020 / 08:25

«Τόσο ψέμα που σου κόβει την... "ΑΝΑΣΑ"», λέει η επικεφαλής της ΛΑ.ΣΥ. προσθέτοντας: «Τι να πει κανείς με τόσο ψέμα εκτός από τη ρήση: "Μια φορά οπορτουνιστής, πάντα οπορτουνιστής"»

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Ψεύτη και οπορτουνιστή χαρακτήρισε η Αλεξάνδρα Μπαλού τον Θεόδωρο Γαλιατσάτο, με αφορμή μια ανάρτηση που έκανε στο Facebook ο πρώην Περιφερειάρχης και επικεφαλής της «ΑΝ.Α.Σ.Α.» σχετικά με αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Συγκεκριμένα η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης για τα Ιόνια» προέβη στην εξής δήλωση:

«ΤΟΣΟ ΨΕΜΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΣΟΥ ΚΟΒΕΙ ΤΗΝ… “ΑΝΑΣΑ”

Στη δημοσιότητα έδωσε ο κ. Γαλιατσάτος το παρακάτω κείμενο πριν ακόμα λήξη η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 22/1/20 και ώρα 23.30!

«Δυο σημαντικές αποφάσεις στο αποψινό Περιφερειακό Συμβούλιο με την πρωτοβουλία της ΑΝΑΣΑ:

Αποφασιστική στήριξη στον δήμο Ληξουρίου στην προσπάθεια του να νομιμοποιήσει την συνέχιση της λειτουργίας του αλιευτικού καταφυγίου στον Αθερα Παλικής και

Πλήρης υποστήριξη στον αγώνα των 18 εργαζομένων της «κοινωφελούς εργασίας» να παραμείνουν στις θέσεις τους καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Να σημειώσουμε ότι και στις δυο περιπτώσεις η περιφερειακή πλειοψηφία «σύρθηκε» στην υπερψήφιση των παραπάνω θέσεων».


Η πραγματικότητα όμως είναι τελείως διαφορετική

1. Τη νομιμοποίηση του αλιευτικού καταφυγίου στον Αθέρα έφερε και εισηγήθηκε ως θέμα στο περιφερειακό Συμβούλιο η Λαϊκή Συσπείρωση!!!

2. Το αίτημα των εργαζομένων του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους και τον αγώνα τους για σταθερή και μόνιμη δουλειά, έφεραν στο Περιφερειακό Συμβούλιο, η “Αντικαπιταλιστική Αριστερά στα Ιόνια”, η Λαϊκή Συσπείρωση και η «ΑΝΑΣΑ»!!!!

Να σημειώσουμε και εμείς ότι:

στην πρώτη περίπτωση η περιφερειακή πλειοψηφία (ΝΔ-ΚΙΝΑΛ) βολεύτηκε με την πρόταση του κ Γαλιατσάτου (ΣΥΡΙΖΑ), η οποία στην πραγματικότητα διευκολύνει τους σχεδιασμούς, για την κατεδάφιση του αλιευτικού καταφυγίου (αναλυτική ανακοίνωση της Λ. Συσπείρωσης 23/1/2020 με τίτλο “Απαράδεκτη απόφαση της ΠΙΝ για την κατεδάφιση του αλιευτικού καταφυγίου του ΑΘΕΡΑ-ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ”)

στη δεύτερη περίπτωση η περιφερειακή αρχή υπερψήφισε την πρόταση, κάτω από την πίεση και την παρουσία των εργαζομένων. Από τις τοποθετήσεις των συμβούλων της πλειοψηφίας όμως, έγινε φανερό ότι καθόλου δεν την πιστεύει γι αυτό είναι αναγκαία η συνέχιση του αγώνα των εργαζομένων.

Τι να πει κανείς με τόσο ψέμα εκτός από τη ρήση: «μια φορά οπορτουνιστής, πάντα οπορτουνιστής»

Στο μεταξύ η ΛΑ.ΣΥ. εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την απόφαση, την οποία πήρε το Περιφερειακό Συμβουλιο στην προχθεσινή συνεδρίασή του για το αλιευτικό καταφύγιο του Αθέρα στην Κεφαλονιά.


ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ Π.Ι.Ν ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΤΟΥ ΑΘΕΡΑ -ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ


«Η Λαϊκή Συσπείρωση στο πρόσφατο Π.Σ. (22/1/20) που έγινε με τηλεδιάσκεψη, εισηγήθηκε προς συζήτηση το θέμα του αλιευτικού καταφυγίου του Αθέρα.

Σε αγαστή συνεργασία η Π. Αρχή (ΝΔ), με τις παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ (Γαλιατσάτος), του ΠΑΣΟΚ (Αλεξάκης ) και Σπύρου (Ν.Δ.), με διάφορα τερτίπια, απέφυγαν να ψηφίσουν την ξεκάθαρη πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης, η οποία δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τη μη κατεδάφιση αλλά και τον εκσυγχρονισμό του συγκεκριμένου αλιευτικού καταφυγίου και η οποία περιελάμβανε:

• την ομόφωνη απόφαση του Π.Σ. καταδίκης της απόφασης του Υφυπουργού Οικονομικών (πρόσφατα χαρακτήρισε παράνομο το συγκεκριμένο καταφύγιο) και να γίνουν άμεσες ενέργειες για ένσταση κατά της απόφασής του

• να γίνουν άμεσες ενέργειες για την νομιμοποίησή του καταφυγίου και να κατοχυρωθεί επιτέλους σαν έργο μεγάλης ωφελιμότητας και αξίας για την ευρύτερη περιοχή

• να υπάρξει χρηματοδότηση και ένταξή του στο φετινό τεχνικό πρόγραμμα της ΠΙΝ, προκειμένου να εκσυγχρονιστεί.

Σημειώνουμε ότι η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης, ταυτίζεται με την απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιου στο Ληξούρι αλλά και τις αποφάσεις των αλιέων και κατοίκων της περιοχής.

Όμως η συμμαχία των παραπάνω δυνάμεων αποφάσισε απλά την αόριστη και ανώδυνη απόφαση για «…στήριξη του Δήμου Ληξουρίου, στην προσπάθειά του να νομιμοποιήσει την συνέχιση της λειτουργίας του καταφυγίου…, όταν ο Δήμος φέρει τις μελέτες τότε θα χρηματοδοτήσει η ΠΙΝ...».

Στην αρνητική αυτή και ύπουλη απόφαση-«ευχή» του Π.Σ., σημαντική συνεισφορά είχε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Γαλιατσάτος, που συνεπής στο ρόλο του λαγού στην υπεράσπιση των επιχειρηματικών συμφερόντων, πρότεινε την παραπάνω πρόταση, που έγινε τελικά απόφαση, σε αντιπαράθεση με αυτήν της Λαϊκής Συσπείρωσης βγάζοντας την κα Κράτσα από τη δύσκολη θέση.

Σαν να μην έφτανε αυτό έχει και το θράσος να προβάλλει αυτή την πρόταση – απόφαση, κόλαφο για το καταφύγιο του Αθέρα, ως πρωτοβουλία του που πρέπει να επαινεθεί κιόλας!!! Ομονοώντας με τις υπόλοιπες αστικές παρατάξεις, επιδιώκουν με «ένα σμπάρο δύο τρυγόνια». Από τη μια Κράτσα- Γαλιατσάτος- Αλεξάκης- Σπύρου, απέφυγαν με την παραπάνω απόφαση, να αποδώσουν παλαιότερες αλλά και πρόσφατες πολιτικές ευθύνες γύρω από το θέμα, (απόφαση του υφυπουργού οικονομικών Κ. Βεσιρόπουλου να χαρακτηρίσει ως παράνομο το καταφύγιο αλλά και η ερώτηση του Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σκουρλέτη που ζητά την κατεδάφισή του) και από την άλλη, έκλεισαν την πόρτα για την οποιαδήποτε προοπτική χρηματοδότησης του εκσυγχρονισμού του καταφυγίου από την ΠΙΝ, δίνοντας μια απλή υπόσχεση συμπαράστασης!!!

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει τις παραπάνω δυνάμεις και την μεθόδευσή τους. Η παραπάνω απόφαση, είναι απόλυτα συμβατή με την ενιαία και διαχρονική πολιτική τους στάση, απέναντι στο πρόβλημα της μη νομιμοποίησης αυτού του καταφυγίου, έχοντας μέχρι σήμερα θητεύσει ως Περιφερειακές, Νομαρχιακές και Δημοτικές αρχές. Έκαναν τα πάντα για να μην αδειοδοτηθεί το συγκεκριμένο καταφύγιο, ανοίγοντας το δρόμο στην κατεδάφισή του, αφού όπως φαίνεται αποτελεί ενοχλητική υποδομή για τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα που ορέγονται την περιοχή. Είναι επίσης απόλυτα συμβατή η στάση τους με την στάση των κομμάτων τους (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ), που κάνουν ό,τι είναι δυνατόν και μεθοδεύουν βήμα-βήμα την κατεδάφιση αυτής της σημαντικής υποδομής για τους ψαράδες και τους κατοίκους της περιοχής.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί το λαό της περιοχής να βγάλει τα συμπεράσματά του για τις παραπάνω δυνάμεις, που για άλλη μια φορά του γυρίζουν την πλάτη για να στηρίξουν τα μεγάλα συμφέροντα. Μπροστά σε αυτήν την επιδίωξή τους, γίνονται ενιαίο μπλοκ απέναντι στο λαό και τα συμφέροντά του και καταργούν αμέσως τις όποιες μεταξύ τους διαχωριστικές γραμμές, που αποπροσανατολιστικά προβάλλουν κατά καιρούς, προκειμένου να κρύψουν «το ίδιο» της πολιτικής τους, που είναι η στήριξη των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων ενάντια και σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων και οικογενειών.

Να είναι σίγουροι όμως ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί και ο λαός με την πάλη του δεν θα επιτρέψει την κατεδάφιση αυτής της πολύτιμης υποδομής. Η Λαϊκή Συσπείρωση θα είναι στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα, όπως άλλωστε έκανε πάντα».