Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η θέση του Ιόνιου για τον ξυλοδαρμό του διαιτητή

Μπάσκετ
23 Ιανουαρίου 2020 / 15:14
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με καθυστέρηση δύο ημερών, ο Ιόνιος αποφάσισε να πάρει θέση για τα θλιβερά γεγονότα που έγιναν την Κυριακή

στο παιχνίδι με την ΑΕ Καναλακίου και να δημοσιοποιήσει τη θέση του το βράδυ της Τετάρτης 22 Ιανουαρίου.

Η ανακοίνωση του Ιόνιου αναφέρει τα εξής: «Ο Σύλλογος μας εκφράζει τη βαθιά του λύπη για ότι έλαβε χώρα στον αγώνα της Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ με αντίπαλο την ΑΕ Καναλακίου την Κυριακή 19/1/2020 στο κλειστό Αθλητικό κέντρο Κέρκυρας. Η γεμάτη επαίνους μεγάλη ιστορία και διαδρομή του αθλητικού μας Σωματείου, μας επιτάσσει να καταδικάσουμε απερίφραστα κάθε αντιαθλητική συμπεριφορά, απ’ όπου και αν προέρχεται. Είμαστε όμως υποχρεωμένοι ταυτόχρονα να προασπίσουμε τον σύλλογό μας και τους αθλητές μας δηλώνοντας αγανακτισμένοι από την ποιότητα της διαιτησίας του παραπάνω αγώνα και τα όσα υπέστησαν (απειλές, ύβρεις κλπ) κάποιοι εκ των αθλητών μας από τον β΄ διαιτητή, αμέσως μετά τη λήξη του. Η υπόθεση όμως αυτή έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης με άσκηση εκατέρωθεν μηνύσεων, κατά συνέπεια είμαστε υποχρεωμένοι όλοι να περιμένουμε την ετυμηγορία της. Είχαμε και έχουμε αμέριστη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη και πιστεύουμε ότι θα αποδώσει το δίκαιο, όπου και όπως απαιτείται».

Η αλήθεια είναι ότι ο Ιόνιος είναι υπόδειγμα σωματείου από την ίδρυσή του, με επικεφαλής τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής Γιώργο Αρακλειώτη, έχει δείξει ανωτερότητα και απίστευτο σεβασμό στον αθλητισμό που υπηρετεί. Και είναι κρίμα για τον κ. Αρακλειώτη και τους ανθρώπους που το υπηρετούν, ενέργειες από 1-2 παίκτες να αμαυρώσουν τη διαδρομή του σωματείου, ακόμη και αν η συμπεριφορά των διαιτητών είναι όπως ακριβώς αναφέρει η ανακοίνωση. Τίποτα δε λύνεται με τη χρήση βίας και τίποτα δε σβήνει την εικόνα ενός διαιτητή στο νοσοκομείο χκτυπημένου με κεφαλιά και κλωτσιά από «αθλητή» που βρέθηκε φέτος στον Ιόνιο. Ο Ιόνιος, ένα σωματείο που ως σήμερα δεν έδωσε ποτέ δικαίωμα για αρνητικά σχόλια και ήταν πάντα υπηρέτης του αθλητισμού και του πολιτισμού των Κερκυραίων, στιγματίστηκε.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια