Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στο κάδρο ΑΝΙΟΝ & Πρόγραμμα LEADER στη συνάντηση Υδραίου-Κουρή

Υδραίου Μερόπη
23 Ιανουαρίου 2020 / 14:35

Η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων συζήτησε με τον Σωτήρη Κουρή θέματα που αφορούν έργα αρμοδιότητας Π.Ι.Ν., την πορεία υλοποίησης του προγράμματος LEADER, αλλά και την «επόμενη μέρα» της ΑΝΙΟΝ

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Συνάντηση με τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη αγροτικής ανάπτυξης,  Σωτήρη Κουρή, είχε το πρωί της Πέμπτης 23 Ιανουαρίου, στο Μαράσλειο, η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων, Μερόπη Υδραίου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το γραφείο Τύπου της Δημάρχου:

Ο κ. Κουρής ενημέρωσε τη  Δήμαρχο για μια σειρά έργων αρμοδιότητάς του, τα οποία βρίσκονται σε εναρκτήριο στάδιο, όπως κατασκευή αγροτικής οδοποιίας, φραγμάτων, υδατοδεξαμενών, αλιευτικών καταφυγίων κ.ά.

Συμφωνήθηκε ότι θα πρέπει οι υπηρεσίες του Δήμου να τεθούν σε ετοιμότητα ώστε να αξιοποιηθεί το σύνολο των διαθέσιμων πόρων.

Επίσης ζήτησε να ενημερωθεί για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος LEADER/CLLD και προσφέρθηκε να βοηθήσει σε όποια προβλήματα προκύψουν.

Η κ. Υδραίου με την ιδιότητα και της προέδρου της ΑΝΙΟΝ,  η οποία ως γνωστόν έχει αναλάβει την εκτέλεση του προγράμματος και που στο πρόσφατο παρελθόν αντιμετώπισε σημαντικά προβλήματα,  ενημέρωσε τον κ. Κουρή  ότι ο Δήμος έχει αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες για την διάσωση και εξυγίανση της ΑΝΙΟΝ που παράλληλα σημαίνει και την διάσωση του ίδιου του προγράμματος LEADER/CLLD ώστε να μην χάσει η Κέρκυρα αλλά και οι Παξοί με την Λευκάδα επτά πολύτιμα εκατομμύρια.

Παράλληλα στοχεύει να καταστήσει την εταιρεία πλέον ένα αναπτυξιακό "πολυεργαλείο" με διεύρυνση του φάσματος δραστηριοτήτων της και σε άλλους τομείς όπως η τουριστική προβολή, το πρότζεκτ της "Έξυπνης Πόλης" κ.ά
.
Άμεσα προχωρεί στην κατάλληλη στελέχωση της εταιρείας ώστε να κερδηθεί ο χαμένος χρόνος. Τα 28 ήδη κατατεθειμένα επενδυτικά σχέδια δημοσίου χαρακτήρα που αφορούν αναπλάσεις πλατειών και παιδικών χαρών σε χωριά, καθώς και ενισχύσεις φορέων και πολιτιστικών συλλόγων μεταξύ των οποίων και το εμβληματικό Μουσείο Καποδίστρια, βρίσκονται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας πριν την ανάρτηση του τελικού πίνακα έγκρισης.

Το οριστικοποιημένο κείμενο πρόσκλησης ενδιαφέροντος για τα έργα ιδιωτικού χαρακτήρα αναρτάται εντός των επόμενων ημερών στην επίσημη ιστοσελίδα και θα ακολουθήσουν ενημερωτικές περιοδείες ώστε να τονωθεί το επενδυτικό ενδιαφέρον που ούτως ή άλλως είναι ήδη ζωηρό.