Κατάληψη στο ΕΠΑΛ λόγω νέου προβλήματος στη θέρμανση

Νέα προβλήματα με τη θέρμανση στο σχολικό συγκρότημα του Μαντουκιού - Σε κατάληψη προχώρησαν οι μαθητές του ΕΠΑΛ που ζητούν μόνιμη λύση από τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων

22
Ιανουαρίου / 2020

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Σε κατάληψη βρίσκεται σήμερα το σχολικό συγκρότημα των ΕΠΑΛ στο Μαντούκι, λόγω του προβλήματος που υπάρχει με τη θέρμανση.Πριν από λίγες ημέρες , οι μαθητές απείχαν από το μάθημα εκφράζοντας έτσι τη διαμαρτυρία τους, ενώ το σχολείο είχε παραμείνει κλειστό δύο ημέρες προκειμένου να πραγματοποιηθεί ο απαιτούμενος έλεγχος από ιδιωτικό συνεργείο, το οποίο είχε δώσει προσωρινή λύση στο πρόβλημα.Οι μαθητές υπογραμμίζουν στο enimerosi.com, ότι αίτημα τους είναι η μόνιμη λύση του προβλήματος, ενώ η κατάληψη που ξεκίνησε σήμερα θα διαρκέσει μέχρι ο Δήμος να δώσει μια οριστική λύση προκειμένου ο χώρος να μην αντιμετωπίσει ξανά προβλήματα θέρμανσης.Την συμπαράστασή της εξέφρασε η γραμματέας της ΕΛΜΕ Κέρκυρας, Μαρίνα Ράπτη μιλώντας στο enimerosi.com:

«Είναι γνωστό σε όλους το πρόβλημα της θέρμανσης στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα. Πληροφορηθήκαμε κι εμείς πριν από λίγο την απόφαση των παιδιών για κατάληψη... Τα παιδιά ακολουθούν τις δικές τους διαδικασίες, εμείς αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι το ζήτημα είναι ακανθώδες ούτως ή άλλως... Όλη η εκπαιδευτική κοινότητα και η σχολική κοινότητα όλων των συγκροτημάτων με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς είχαμε ζητήσει το προηγούμενο διάστημα μία μόνιμη λύση και σίγουρα μέχρι να εφαρμοστεί αυτή η μόνιμη λύση, να τηρούνται όλες οι προϋποθέσεις ώστε τα παιδιά να κάνουν μάθημα έχοντας την απαραίτητη θέρμανση στις αίθουσες διδασκαλίας... Είναι η αντίδραση των παιδιών εμείς δεν θα πρόκειται να τα βάλουμε μαζί τους... Θεωρούμε όμως ότι θα πρέπει να διεκδικήσουν και οι γονείς και εμείς τη λύση στο μεγάλο πρόβλημα της θέρμανσης του σχολικού συγκροτήματος που αφορά πέντε σχολεία και καθιστά την λειτουργία τους δύσκολη».

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ / ΑΝΤΩΝΗΣ ΆΓΑΣ