Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: «Σε ντελίριο η Ομάδα Υγείας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.»

Π.Ι.Ν.
22 Ιανουαρίου 2020 / 11:49

Ανακοίνωση-απάντηση από το γραφείο Τύπου της Π.Ι.Ν. στα πρόσφατα επικριτικά σχόλια για καθυστέρηση ένταξης σε προγράμματα ΕΣΠΑ που αφορούν σε αναγκαίο εξοπλισμό για το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Απάντηση, δια του γραφείου Τύπου της, έδωσε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, στην πρόσφατη ανακοίνωση της Ομάδας Υγείας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κέρκυρας, με την οποία γινόταν λόγος για καθυστέρηση από πλευράς Περιφερειακής Αρχής σε ότι αφορά την ένταξη στο ΕΣΠΑ 2014-2020 προγραμμάτων προμήθειας αναγκαίου εξοπλισμού για το Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Π.Ι.Ν., «η Ομάδα Υγείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. βρίσκεται σε ντελίριο, καθώς η υγεία είναι τομέας πρωταρχικής σημασίας και προτεραιότητας για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων».

«Ο τελευταίος που θα μπορούσε να μιλήσει για την υγεία είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, με δεδομένη την τραγική κατάσταση που άφησε στη χώρα μας και ιδιαίτερα στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Και φαίνεται ότι δεν «έβαλε μυαλό», γιατί σπέρνει ανυπόστατες ανακοινώσεις για υποτιθέμενη καθυστέρηση από πλευράς Περιφέρειας Ιονίων Νήσων της ένταξης στο ΕΣΠΑ αναγκαίου εξοπλισμού που χρειάζεται το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας.

Στην απαράδεκτη ανακοίνωση της ομάδας Υγείας ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτεται η παντελής έλλειψη ορθής ενημέρωσής της, καθώς θα έπρεπε να γνωρίζει τα πραγματικά δεδομένα, πριν προβεί σε ανακοινώσεις με ψευδές και παραπλανητικό περιεχόμενο.

Για να γνωρίζουν λοιπόν οι συμπολίτες μας και η ομάδα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, αν ενδιαφέρεται, για τα αληθινά δεδομένα:

1.Δεν υπήρξε ανοικτή πρόσκληση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΕΠ) 2014-2020 της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ώστε να υποβληθεί αντίστοιχη πρόταση για την Προμήθεια Εξοπλισμού στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας.

Το έγγραφο που έχει σταλεί, μετά από παρότρυνση της Διαχειριστικής Αρχής του ΕΠ Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, είναι η καταγραφή των αναγκών του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, στο πλαίσιο διερεύνησης και καταγραφής των αναγκών όλων των Νοσοκομείων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, προκειμένου να υπάρχει ένταξη και χρηματοδότηση του αναγκαίου εξοπλισμού όλων των Νοσηλευτικών Μονάδων.

Στο αμέσως προσεχές διάστημα μόλις περαιωθεί και οριστικοποιηθεί η διερεύνηση και καταγραφή των αναγκών όλων των Νοσοκομείων και κατόπιν των ήδη θετικών παρεμβάσεων σε εξοπλισμό της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, θα εκδοθεί Πρόσκληση από τη Διαχειριστική Αρχή, προκειμένου να υπάρξει η χρηματοδότηση του αναγκαίου εξοπλισμού όλων των Νοσηλευτικών Μονάδων.

Το ΕΠ 2014-2020 δεν λήγει στα τέλη του τρέχοντος έτους αλλά στις 31-12-2023, συνεπώς δεν υπάρχει ο χρονικός περιορισμός, που αναφέρεται στην ανακοίνωση της ομάδας Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, από το ΕΣΠΑ.

Η φροντίδα μας για την αναβάθμιση της Υγείας στα Ιόνια Νησιά είναι δεδομένη και αποτελεσματική, αφού εντάχθηκε στις 31-10-2019 η Πράξη ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ 5 ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΩΝ 4Χ2 ΚΑΙ 4 ΚΙΝΗΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ, με προϋπολογισμό 737.800,00 € και επίκειται η ένταξη της Πράξης ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ.

Δεδομένου ότι η αναβάθμιση της Υγείας δεν αφορά μόνο τα Νοσοκομεία, έχουμε ξεκινήσει την καταγραφή των αναγκών των Κέντρων Υγείας της Περιφέρειας, τα οποία βρίσκονται σε τραγική κατάσταση, σε συνεννόηση με την 6η Υγειονομική Περιφέρεια και το Υπουργείο Υγείας από τον Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής και Δημόσιας Υγείας κ. Κώστα Ζορμπά, προκειμένου να υπάρξει συνεργασία και αντίστοιχη χρηματοδότηση, σε υποδομές και εξοπλισμό».