Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εν πλω περιπέτεια για 250 ανθρώπους ανατολικά της Ιθάκης

Ηγουμενίτσα
28 Δεκεμβρίου 2019 / 16:49

Η αιτία ήταν βλάβη σε μια από τις ηλεκτρογεννήτριες του πλοίου «Super Fast XI»

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ.  Περιπέτεια για τους 173 επιβάτες και τα 77 μέλη του πληρώματος του πλοίου «SuperFast XI» το βράδυ της Παρασκευής 27 Δεκεμβρίου.

Η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, για περιστατικό ακυβερνησίας λόγω βλάβης ηλεκτρομηχανών του εν λόγω πλοίου στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Ιθάκης.

Άμεσα τέθηκαν σε επιφυλακή, προς παροχή τυχόν συνδρομής, περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς και ιδιωτικά σκάφη.

Το ανωτέρω πλοίο, το οποίο εκτελούσε εγκεκριμένο δρομολόγιο από Πάτρα προς Ιταλία με ενδιάμεσο σταθμό την Ηγουμενίτσα, μεταφέροντας εκατόν εβδομήντα τρεις επιβάτες, εβδομήντα επτά μέλη πληρώματος και ενενήντα Ι.Χ., κατέπλευσε με ασφάλεια, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, Σάββατο 28/12, στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Κατόπιν διενέργειας επιθεώρησης μηχανολογικού τομέα από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων, διαπιστώθηκε αδυναμία εκκίνησης και λειτουργίας, σε μια από τις ηλεκτρογεννήτριες του πλοίου.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του “SuperFast XI», ενώ κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και εν ισχύ κυβερνητικών πιστοποιητικών από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, απέπλευσε την 03:44 για Ανκόνα Ιταλίας, με τριακόσιους δώδεκα επιβάτες, εβδομήντα επτά μέλη πληρώματος και εκατόν εβδομήντα τρία Ι.Χ.