Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πως και γιατί η κρίση σχέσεων στο Επιμελητήριο οδηγήθηκε και στα σκαλιά του αστυνομικού Τμήματος

Επιμελητηριο
05 Δεκεμβρίου 2019 / 09:55
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η φαγωμάρα στις τάξεις της διοίκησης του Επιμελητηρίου έχει το τελευταίο μακρύ χρονικό διάστημα ως αντικείμενο τη νομή των δωματίων στα Γραφεία της Πλακάδας τ΄ Αγιού, όπου και η έδρα της Ομοσπονδίας ΕΒΚ.

Μήλον της έριδος η Ιόνιος Ομοσπονδία επιχειρηματικότητας, που εδρεύει κι αυτή εκεί και της οποίας πρόεδρος όπως και στον Εμπορικό σύλλογο είναι ο Γ. Τσερεμής. Άλλωστε και πριν από τον Τσερεμή, ο Κ. Μουζακίτης ήταν πρόεδρος και των δυο Φορέων. Οι του Εμπορικού και της Ομοσπονδίας αποδίδουν στον α' αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Ν. Χειρδάρη την εκπεφρασμένη πρόθεσή του να αποβληθεί η Ιόνιος ομοσπονδία από το κτήριο της Πλακάδας τ' Αγιού. Αντέδρασαν στις συνεδριάσεις του δ.σ. του Επιμελητηρίου, του οποίου είναι οι περισσότεροι εκλεκτά μέλη και τα βήματά τους, τους οδήγησαν στο facebook. Οι αναρτήσεις Τσερεμή ώθησαν τον Χειρδάρη να ζητήσει την εισαγγελική παρέμβαση κι έτσι ο πρόεδρος της Ιόνιας Ομοσπονδίας κλήθηκε για εξηγήσεις στο Τμήμα Τάξης της ΕΛΑΣ! Το γεγονός πήρε δημοσιότητα ενώ η εκπαραθύρωση της Ομοσπονδίας αποτράπηκε και η ένταση καταλάγιασε με τη μεσολάβηση, λέγεται, του άλλοτε προέδρου του Εμπορικού συλλόγου Λ. Λιντοβόη.

Η ανάρτηση Χειρδάρη

Σε ανάρτησή του στο f/b o α΄αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου επισημαίνει μεταξύ των άλλων για την περίπτωση, «δεν συνηθίζω να κάνω δημόσιες αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης για θέματα που αφορούν τη λειτουργία του Δημόσιου φορέα που έχω τη τιμή να υπηρετώ.
Θεωρώ ότι τα όποια προβλήματα πρέπει να συζητούνται και να λύνονται μέσα στα συλλογικά όργανα με δημοκρατικές διαδικασίες.
Κάποιοι συνάδελφοι όμως έχουν άλλη αντίληψη και ανομολόγητους σκοπούς , τροφοδοτώντας με ανακρίβειες και ψέμματα τηλεοπτικά κανάλια και social media για να βγάζει ο κάθε πικραμένος το αχτι του και να αποκτήσουν ενα λεπτο δημοσιότητας κάποιοι που προφανώς τους λείπει για να επιβεβαιωθούν σαν οντότητες.
Παραβαίνοντας λοιπόν για πρώτη και τελευταία φορά τις αρχές μου και επειδή το θέμα είναι προσωπικό.
Σεβόμενος όλα τα μέλη του Επιμελητηρίου της Κέρκυρας που με τίμησαν για δεύτερη φορά και με εξέλεξαν μάλιστα πρώτο σε σταυρούς στο Τμήμα Υπηρεσιών
Σεβόμενος το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου που μου έκανε τη τιμή και με εξέλεξε Α' Αντιπρόεδρο
και σεβόμενος την οικογένειά μου, την επαγγελματική μου πορεία , την μέχρι τώρα παρουσία μου στα κοινά εν γένει και για να αποκαταστήσω την αλήθεια θέλω να δηλώσω τα εξής.
Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου τη Δευτέρα 2-12-2019 κατα τη συζήτηση του αιτήματος της Ιονίου Ομοσπονδίας Εμποριου και Επιχειρηματικότητας για δωρεάν παραχώρηση της αίθουσας του Επιμελητηρίου του βρίσκεται στη πλατεία Η.Κ.Α. η τοποθέτησή μου ήταν η εξής.
Δεν συμφωνώ με την παραχώρηση της συγκεκριμένης αίθουσας για τους εξής λόγους
1. Υπάρχει στη σκέψη της διοίκησης για αξιοποίηση της.
2.Την έχουν ζητήσει και άλλοι σύλλογοι και σωματεία και το αίτημά τους έχει απορριφθεί από το πρόεδρο προφορικά.
3.Θα μπορούσε ο Εμπορικός σύλλογος που στεγάζεται δωρεάν σε αίθουσα του Επιμελητηρίου [Αριστοτέλους2] να μεταφερθεί υπό προυποθέσεις στο προαναφερόμενο χώρο για τους εξής λόγους.
[εκει η συνεδρίαση διακόπηκε και δεν ακούστηκε πλέον ολοκληρωμένη η πρόταση μου]
Η αίθουσα που χρησιμοποιεί σήμερα ο Εμπορικό σύλλογος εχει την δυνατότητα προσβασης μόνο εργάσιμες μερεςκαι ώρες δηλαδη Δευτέρα έως Παρασκευή 8.00-15.00 τις υπόλειπες μέρες και ώρες δεν μπορεί να τη χρησιμοποιήσει γιατί δεν εχει κλειδί από τη κεντρική είσοδο..
Η αίθουσα λοιπόν που πρότεινα να μεταφερθεί είναι προσφάτως ανακαινισμένη, πιο μεγάλη, με όλα τα τέλη πληρωμένα από το Επιμελητήριο[ Δεη,Δευακ,τηλεφωνο και internet ,ΤΑΠ ΕΝΦΙΑ Δημ. τέλη και φόροι] και με κλειδι δικό τους για χρήση 24 ώρες το 24ωρο 365 μέρες το χρόνο.
Κάποιοι συνάδελφοι λοιπόν οι οποίοι για δικούς τους λόγους [τους οποίους γνωρίζω αλλά δεν έιναι της παρούσης] και οι οποίοι συστηματικά και κατ'εξακολούθηση διαβάλλουν και διαστρευλώνουν τα λεγόμενα μου , επειδή τους ενοχλεί η πορεία μου, η παρουσία μου και η στάση μου στο Επιμελητήριο μετέφεραν στο πρόεδρο του Εμπορικού συλλόγου, ο οποίος δεν ήταν παρών, ψευδείς πληροφορίες. Ο κ. Τσερεμής λοιπόν θεώρησε πρέπον και σωστό ,χωρίς να μου κανει ενα απλό τηλεφωνημα να με ρωτησει τι έγινε , να ανεβάσει ενα άκρως δυσφημιστικό , προσβλητικο και απειλητικό post για το πρόσωπό μου απειλώντας με 'ΠΟΛΕΜΟ'
Δεν είχα σκοπό να δωσω καμία συνέχεια στο θέμα αυτό αν,το απειλητικό και προσβλητικό post κατεβαινε όπως ζήτησα.
Αυτό δυστυχώς δεν έγινε και σήμερα Τετάρτη και ώρα 10.00 , και όχι χτες όπως ανακριβώς και αναληθώς αναφέρεται σε δημοσίευμα του corfutvnews το οποίο ανέβηκε χωρίς να ενημερωθω και χωρίς να ερωτηθώ, προσήλθα στην Εισαγγελία Κέρκυρας και εξέθεσα στον κ. Εισαγγελέα την άκρως ψευδή και επιθετική ανάρτηση του κ.Τσερεμή η οποία ακόμη και τώρα κοσμει τον τοίχο του.
Ο κ. Εισαγγελέας κινητοποιήθηκε άμεσα εκδίδοντας εισαγγελική παραγγελία προς τον κ.Τσερεμή προκειμένου να του γίνουν συστάσεις επειδή αυτό ζήτησα και τιποτα παραπάνω.
Πράγματι αυτός προσήλθε στο Αστυνομικό τμήμα στήνοντας ένα τηλεοπτικό show με κάμερες και δημοσιογράφους δείχνοντας με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο το σκοπό που έιχε η επίθεση προς το πρόσωπό μου».

Η ανακοίνωση του Εμπορικού συλλόγου
 
Στο μεταξύ την Τετάρτη, συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου όπου σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του συλλόγου, σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο καταδίκασε την αντισυναδελφική και αντισυνδικαλιστική πράξη του Α΄ Αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου κ. Νικολάου Χειρδάρη να οδηγήσει τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου κ. Γεώργιο Τσερεμή με εισαγγελική παραγγελία στο Αστυνομικό τμήμα Κέρκυρας με αβάσιμες καταγγελίες.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.