Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κράτσα: «Θερμό το διεθνές ενδιαφέρον για οπτικοακουστικές παραγωγές»

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων
05 Δεκεμβρίου 2019 / 08:48

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στην Διεθνή Έκθεση FOCUS, οπτικοακουστικών παραγωγών, στο Λονδίνο - Δημιουργείται στην Περιφέρεια γραφείο FILM OFFICE για την προώθηση των Ιονίων Νήσων ως ελκυστικών προορισμών για παρόμοιες δραστηριότητες

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Πρόσκληση και φιλοξενία στις 13 Περιφέρειες της χώρας απηύθυνε το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και  Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ) για να συμμετέχουν στην έκθεση FOCUS στο Λονδίνο, η οποία αποτελεί την μεγαλύτερη διεθνή συνάντηση βιομηχανιών, αλλά και δημιουργών κινηματογραφικών, τηλεοπτικών και οπτικοακουστικών παραγωγών.

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου από την Π.Ι.Ν., η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων εκπροσωπήθηκε από την Περιφερειάρχη, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου και τον Αντιπεριφερειάρχη Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Κώστα Καποδίστρια.

Όπως δήλωσε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων:

«Στην σύγχρονη εποχή διαμορφώνεται μια δυναμική διεθνής ανταγωνιστική αγορά στον οπτικοακουστικό τομέα. Η χώρα μας πρέπει να εναρμονισθεί στις εξελίξεις και να αξιοποιήσει όλα τα δεδομένα. Η Ελλάδα είναι χώρα ιδανική, αποτελεί ένα ανοικτό, φυσικό στούντιο με μεγάλη ποικιλία και πολλά πλεονεκτήματα. Στόχος της κυβέρνησης είναι να θέσει σε εφαρμογή μια στρατηγική συγκροτημένη και αποτελεσματική που θα δώσει ευκαιρίες σε όλες τις Περιφέρειες.

Απαιτείται:

•.Δημιουργία υποδομών για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και των δεξιοτήτων στον οπτικοακουστικό τομέα, για αύξηση των επενδύσεων και της απασχόλησης.

•  Απλούστευση της γραφειοκρατίας και παροχή κινήτρων όπως το cash rebate το οποίο εφαρμόζεται ήδη και η φορολογική έκπτωση που ακολουθεί.

Οι συνθήκες αυτές θα συμβάλλουν στην προσέλκυση διεθνών παραγωγών καθώς και στην ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής. Παράλληλα θα δώσουν ευκαιρίες προβολής των νησιών μας με θετικά αποτελέσματα στον τουρισμό. Μέσα στο πλαίσιο του εθνικού σχεδιασμού θα δημιουργήσουμε και στην Περιφέρειά μας, Γραφείο Διευκόλυνσης Οπτικοακουστικών Παραγωγών, με τον τίτλο  FILM  OFFICE.
 
Στην έκθεση FOCUS αντιληφθήκαμε την δυναμική του κλάδου. Περισσότερες από 80 χώρες παρουσίασαν τα FILM OFFICES και τα επιτεύγματα τους και πήραμε πολλές ιδέες για το δικό μας εγχείρημα. Συναντήσαμε πολλούς παραγωγούς από παγκόσμιες κινηματογραφικές εταιρείες και παρουσιάσαμε τα πλεονεκτήματα των νησιών μας. Παράλληλα πληροφορηθήκαμε για τις δικές τους ανάγκες και τις απαιτήσεις από έναν προορισμό για να μπορέσουμε να σχεδιάσουμε την δική μας στρατηγική..


Το διεθνές ενδιαφέρον ήταν ιδιαίτερα θερμό για τους ελληνικούς προορισμούς κυρίως τους πλέον γνωστούς, κάτι που αποτελεί ευτύχημα για την χώρα, αλλά και πρόκληση για να ανταπεξέλθει η Περιφέρειά μας στον διεθνή και εγχώριο ανταγωνισμό», κατέληξε η Περιφερειάρχης, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου.

Ο Πρόεδρος του ΕΚΟΜΕ, Πάνος Κουάνης, παρουσίασε το σχέδιο και τα βήματα που κάνει η Ελλάδα, όπως και τις επιτυχημένες παραγωγές που έχουν γίνει στην χώρα μας.