Νομοταγείς οι Κερκυραίοι στην καπνοαπαγόρευση

Νομοταγείς οι Κερκυραίοι στην καπνοαπαγόρευση

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς, ο Δ/ντης Δημόσιας Υγείας Κυριάκος Κατσώρας και ο Αστυνομικός Δ/ντής της Διοικητικής Αστυνομίας Τμ. Κέρκυρας, Σπύρος Κουλούρης μίλησαν στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου για τον αντικαπνιστικό Νόμο. Ο Γιώργος Καββαθάς επισήμανε την ανησυχία του για τη ενδεχόμενο αθέμιτου ανταγωνισμού, ο Κυριάκος Κατσώρας ανέλυσε τις επιπτώσεις του καπνίσματος και ο Σπύρος Κουλούρης δήλωσε πως στους πρώτους ελέγχους διαπιστώθηκε μηδαμινή παραβατικότητα.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα για τον αντικαπνιστικό νόμο και τα πνευματικά δικαιώματα μουσικής επαγγελματικών χώρων, με τους επιχειρηματίες να γεμίζουν την αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου.

03
Δεκεμβρίου / 2019

Ομιλητές ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς, ο ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας, Κυριάκος Κατσώρας και ο Αστυνομικός Δ/ντής της Διοικητικής Αστυνομίας Τμήματος Κέρκυρας, Σπύρος Κουλούρης. 
Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ τόνισε πως ο νόμος έχει ασάφειες ενώ ο ίδιος κατά τη διαβούλεση, πρότεινε στην κυβέρνηση να εξαιρεθούν τα καφέ και τα μπαρ από τον αντικαπνιστικό νόμο. Συνέχισε, ισχυριζόμενος πως το πρόστιμο είναι άδικο για τους ιδιοκτήτες και ευνοϊκό για πελάτες ενώ ίδιος προτείνει να θεσπιστεί αντιστρόφως. Μάλιστα δεν έκρυψε την ανησυχία του για την πιθανότητα αθέμιτου ανταγωνισμού που μπορεί να προκαλέσει ο νόμος, διότι αυτός ήταν και ο βασικός παράγοντας που οδήγησε στη μη εφαρμογή του στις σχετικές απόπειρες προηγούμενων κυβερνήσεων.


 
Ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, Κυριάκος Κατσώρας ανέλυσε τις επιπτώσεις του καπνίσματος στην υγεία και παρά το γεγονός ότι θεωρεί ότι η νομοθεσία είναι αυστηρή πιστεύει ότι πρέπει να εφαρμοστεί ενώ η μέχρι στιγμής συνεργασία τους με τις Αρχές είναι εξαιρετική.
Ο Αστυνομικός Διοικητής του ΑΤ Κερκύρας, Σπ. Κουλούρης δήλωσε πως η δουλειά της Αστυνομίας δεν είναι να κρίνει το νόμο αλλά να τον εφαρμόσει. Στη συνέχεια υποστήριξε πως σε βραδινό έλεγχο που έκανε η Αστυνομία διαπίστωσε μηδαμινή παραβατικότητα.
Οι επιχειρηματίες και οι φορείς που παρευρέθηκαν στην αίθουσα, έκαναν διευκρινιστικές ερωτήσεις για τον αντικαπνιστικό νόμο και το τρόπο που καλούνται να δράσουν σε περιπτώσεις παραβατικότητας.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ