«Ξεπάγωσε» το Αποχετευτικό των Εργατικών Κατοικιών Αγίου Ιωάννη, λέει ο Γκίκας

«Ξεπάγωσε» το Αποχετευτικό των Εργατικών Κατοικιών Αγίου Ιωάννη, λέει ο Γκίκας

«Όσα αδυνατούσε να διευθετήσει η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, τα πραγματοποιεί η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σε τέσσερις μήνες...», επεσήμανε ο Βουλευτής Κέρκυρας της ΝΔ, Στέφανος Γκίκας, στο περιθώριο της συνάντησης του με τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννη Βρούτση και τον Διοικητή του ΟΑΕΔ, Σπύρο Πρωτοψάλτη

02
Δεκεμβρίου / 2019

ΑΘΗΝΑ.  Συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννη Βρούτση, και τον Διοικητή του ΟΑΕΔ, Σπύρο Πρωτοψάλτη, είχε σήμερα στην Αθήνα ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας.

Μοναδικό θέμα συζήτησης ήταν το ζήτημα των Εργατικών Κατοικιών Αγ. Ιωάννη Κέρκυρας, η πορεία του έργου και η υπογραφή της ΚΥΑ, η οποία τροποποιεί την ΚΥΑ 57550/2243του 2016 για την χρηματοδότηση από τον ΟΑΕΔ του έργου κατασκευής αγωγού μεταφοράς λυμάτων από τον οικισμό του τ. ΟΕΚ ΚΕΡΚΥΡΑ V στην Ε.Ε.Λ. Πέλεκα – Συναράδων.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης, ο Στέφανος Γκίκας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Υπεγράφη σήμερα η νέα ΚΥΑ, η οποία τροποποιεί την –περιβόητη πια– ΚΥΑ 57550/2243 που εκδόθηκε το 2016.

Έως και τον Μάρτιο 2019 επικράτησε ένα «αλαλούμ» μεταξύ του Υπουργείου Εργασίας, του ΟΑΕΔ και του Δήμου Κέρκυρας, με αποτέλεσμα η τροποποίηση, επί μία τριετία, να μην προχωρήσει.

Όσα αδυνατούσε να διευθετήσει η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, τα πραγματοποιεί η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σε τέσσερις μήνες.
Επιτέλους, τα γραφειοκρατικά εμπόδια ξεπεράστηκαν και αποδεικνύεται ότι όταν υπάρχει θέληση και πολιτική βούληση, τα θέματα επιλύονται και μάλιστα, άμεσα.

Με το έργο της αποχέτευσης προσπερνάται ένα σοβαρό εμπόδιο για την σωστή ολοκλήρωση του έργου των Εργατικών Κατοικιών του Αγ. Ιωάννη, ενώ επωφελείται από αυτό και η ευρύτερη περιοχή Πέλεκα – Συναράδων.

Διευκρινίζω ότι το εν λόγω έργο είναι ανεξάρτητο από το προσωρινό έργο της κατασκευής δεξαμενών λυμάτων, το οποίο προχωράει κανονικά βάσει προγράμματος.

Η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη και σε συνεργασία με τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και την ΔΕΥΑΚ, ο ΟΑΕΔ σε λιγότερο από δύο χρόνια θα έχει ολοκληρώσει το έργο».