Νέος πρόεδρος της ΚΕΔΕ ο Δ. Παπαστεργίου - Στο ΔΣ και η Υδραίου

Νέος πρόεδρος της ΚΕΔΕ ο Δ. Παπαστεργίου - Στο ΔΣ και η Υδραίου

ΑΘΗΝΑ. Ολοκληρώθηκαν χθες οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).

29
Νοεμβρίου / 2019

Ο δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, είναι ο νέος πρόεδρος καθώς, σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα από το γαλάζιο ψηφοδέλτιο, λαμβάνει 42 ψήφους παραπάνω από τον επίσης υποψήφιο για την προεδρία δήμαρχο Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Λάζαρο Κυρίζογλου.
 
Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαστεργίου έλαβε 202 ψήφους, έναντι 160 του κ. Κυρίζογλου, ενώ ακολουθουν ο δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Καρνάβος με 146 και ο δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κούκας με 143.
 
Να σημειωθεί πως Παπαστεργίου και Κυρίζογλου ήταν από κοινού υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ που πέτυχε σαρωτική νίκη στις εκλογές για το νέο 31μελες ΔΣ της ΚΕΔΕ.

Εκτός από τους Δημάρχους, οι αυτοδιοικητικοί του Ιονίου που συμμετείχαν στη διαδικασία ήταν ο Γιάννης Σερεμέτης (ψηφοδέλτιο Υδραίου), Σπύρος Πουλής (από ψηφοδέλτιο Παρίση) και ως Κώστας Δρακονταειδής (ψηφοδέλτιο Φορτε).

Υπενθυμίζεται ότι βάσει της συμφωνίας που είχε προηγηθεί στο εσωτερικό της ΝΔ και με τη σύμφωνη γνώμη των δύο γαλάζιων δημάρχων, επικεφαλής της ΚΕΔΕ θα οριζόταν αυτός που θα λάμβανε τις περισσότερες ψήφους. Ετσι, βάσει των όσων συμφωνήθηκαν, ο κ. Παπαστεργίου προτάθηκε από την πλειοψηφούσα παράταξη του ΔΣ «Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι» στη συνεδρίαση του Σώματος για την προεδρία της Ένωσης.
 
Η παράταξη της ΝΔ εκλέγει 13 δημάρχους σε σύνολο 19 εκλεγμένων δημάρχων (η Μερόπη Υδραίου στη 13η θέση) και 6 δημοτικούς συμβούλος σε σύνολο 11, δηλαδή συνολικά 19 μέλη στο 31μελές ΔΣ της ΚΕΔΕ, στο οποίο αυτοδίκαια συμμετέχει και ο επίσης γαλάζιος Κώστας Μπακογιάννης ως δήμαρχος Αθηναίων.

Τα αποτελέσματα αναλυτικά: 

Σε σύνολο 528 εγγεγραμμένων ψήφισαν 511 αιρετοί. Έγκυρα ψηφοδέλτια 510, άκυρα 1, λευκά 0.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Έλαβαν:
Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι 325 ψήφους και 19 έδρες
Αυτοδιοικητικό Κίνημα 91 ψήφους και 6 έδρες
Προοδευτική Αυτοδιοικητική Συνεργασία 45 ψήφους και 3 έδρες
Νέα Αυτοδιοίκηση 33 ψήφους και 2 έδρες
Λαϊκή Συσπείρωση 10 ψήφους
Συντονισμός Αιρετών 6 ψήφους
Σημειώνεται ότι την 31η έδρα καταλαμβάνει αυτοδικαίως ο δήμαρχος Αθηναίων Κ. Μπακογιάννης.


Πηγή: www.voria.gr - aftodioikisi.gr