Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Χρηματοδότηση ελέω κακοκαιρίας ζήτησαν Λέσσης-Μαχειμάρης & Γκίκας

Γκίκας Στέφανος
27 Nov 2019 / 15:02

Συναντήσεις των Δημάρχων Νότιας & Βόρειας Κέρκυρας με τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, παρουσία του Βουλευτή Κέρκυρας με τη Ν.Δ., Στέφανου Γκίκα, με θέμα συζήτησης την έκτακτη χρηματοδότηση των δύο Δήμων για αποκατάσταση των ζημιών από την πρόσφατη κακοκαιρία

ΑΘΗΝΑ.  Διαδοχικές συναντήσεις, στο Υπουργείο Υποδομών & Μετοφορών, με τον Υπουργό, Κώστα Καραμανλή, είχαν οι Δήμαρχοι Βόρειας και Νότιας Κέρκυρας, Γιώργος Μαχειμάρης και Κώστας Λέσσης, αντίστοιχα, παρουσία του Βουλευτού Κέρκυρας με τη Νέα Δημοκρατία, Στέφανου Γκίκα.

Όπως ενημερώνει σχετικά ο Στέφανος Γκίκας, οι συναντήσεις αυτές αποτέλεσαν συνέχεια της προ ολίγων ημερών συνάντησής του με τον Υπουργό Υποδομών & Μετοφορών.

Και οι δύο Δήμαρχοι -σύμφωνα με τον Βουλευτή Κέρκυρας- ζήτησαν άμεση οικονομική ενίσχυση για την επισκευή του δημοτικού οδικού δικτύου των Δήμων τους, το οποίο υπέστη μεγάλες καταστροφές από τις πρόσφατες θεομηνίες.

Γι' αυτό, άλλωστε, και πολλές περιοχές των Δήμων κηρύχθηκαν σε κατάσταση «έκτακτης ανάγκης», σημειώνει στην ενημέρωσή του ο Στέφανος Γκίκας.

Ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών δεσμεύτηκε ότι εφόσον το Υπουργείο Οικονομικών αποδεσμεύσει έκτακτα κονδύλια για το ΠΔΕ -όπως άλλωστε έχει ζητηθεί και αναμένεται- το Υπουργείο Υποδομών θα εξασφαλίσει έκτακτες χρηματοδοτήσεις και για την Κέρκυρα, κατέληξε ο Βουλευτής Κέρκυρας.