Θερμά αγκάλιασαν οι Κερκυραίοι το βιβλίο του Στέφανου Πουλημένου «Τα τραγούδια της Κέρκυρας»

Θερμά αγκάλιασαν οι Κερκυραίοι το βιβλίο του Στέφανου Πουλημένου «Τα τραγούδια της Κέρκυρας»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με εξαιρετική επιτυχία παρουσιάστηκε και επίσημα το βράδυ της Παρασκευής 22 Νοεμβρίου 2019, στο κατάμεστο αμφιθέατρο 1 του Ιονίου Πανεπιστημίου,

23
Νοεμβρίου / 2019

το βιβλίο του Στέφανου Πουλημένου "ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, μέσα από τα λαϊκά δρώμενα και τις παραδόσεις της" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις CorfuPress.Το πρόγραμμα άνοιξε με δύο τραγούδια της κερκ. παράδοσης από τον Πολυφωνικό Χορό Κυνοπιαστών ΓΕΙΤΟΝίΑ και δύο ακόμη διασκευασμένα από τους Μίλτο Σελλά και Ξένια Πάλλα που τα ερμήνευσαν υπέροχα!
Την παρουσίαση έκλεισαν με σύντομες ομιλίες τους ο συνθέτης Σπ. Τσιλιμπάρης που κατέγραψε μουσικά 91 τραγούδια της λαϊκής παράδοσης της Κέρκυρας και περιλαμβάνονται στο β' Μέρος του βιβλίου και τέλος ο συγγραφέας του βιβλίου Στέφανος Πουλημένος.
Την εκδήλωση χαιρέτησε και η εκπρόσωπος των εκδόσεων CorfuPress, Άντα Κυριαζή.

Το "παρών" στην εκδήλωση έδωσαν ο βουλευτής Στέφανος Γκίκας, η Δήμαρχος Κερκυραίων & Διαποντίων Μερόπη Υδραίου, ο πρώην Νομάρχης Ανδρέας Παγκράτης, οι πρώην Δήμαρχοι Κερκυραίων Γιάννης Κούρκουλος και Σωτήρης Μικάλεφ, ο πρώην Δήμαρχος Παξών Σπύρος Μπογδάνος, ο αντιπρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου Θεόδωρος Παππάς, ο Πρόεδρος της Χορωδίας Κέρκυρας Τάκης Μεταλληνός, η διευθ. σύμβουλος της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας κα Κονοφάου και πολλοί άλλοι.Tο πάνελ των ομιλητών με τους: Δημ. Ζυμάρη, ιστορικό, Κώστα Καρδάμη, επίκ. καθηγητή του ΤΜΣ του Ιονίου Πανεπιστημίου και Λάμπη Βασιλειάδη, καθηγητή του ΤΜΣ του Ιονίου Πανεπιστημίου.