Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Θερμά αγκάλιασαν οι Κερκυραίοι το βιβλίο του Στέφανου Πουλημένου «Τα τραγούδια της Κέρκυρας»

Στέφανος Πουλημένος
23 Nov 2019 / 16:20

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με εξαιρετική επιτυχία παρουσιάστηκε και επίσημα το βράδυ της Παρασκευής 22 Νοεμβρίου 2019, στο κατάμεστο αμφιθέατρο 1 του Ιονίου Πανεπιστημίου,

το βιβλίο του Στέφανου Πουλημένου "ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, μέσα από τα λαϊκά δρώμενα και τις παραδόσεις της" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις CorfuPress.



Το πρόγραμμα άνοιξε με δύο τραγούδια της κερκ. παράδοσης από τον Πολυφωνικό Χορό Κυνοπιαστών ΓΕΙΤΟΝίΑ και δύο ακόμη διασκευασμένα από τους Μίλτο Σελλά και Ξένια Πάλλα που τα ερμήνευσαν υπέροχα!
Την παρουσίαση έκλεισαν με σύντομες ομιλίες τους ο συνθέτης Σπ. Τσιλιμπάρης που κατέγραψε μουσικά 91 τραγούδια της λαϊκής παράδοσης της Κέρκυρας και περιλαμβάνονται στο β' Μέρος του βιβλίου και τέλος ο συγγραφέας του βιβλίου Στέφανος Πουλημένος.
Την εκδήλωση χαιρέτησε και η εκπρόσωπος των εκδόσεων CorfuPress, Άντα Κυριαζή.

Το "παρών" στην εκδήλωση έδωσαν ο βουλευτής Στέφανος Γκίκας, η Δήμαρχος Κερκυραίων & Διαποντίων Μερόπη Υδραίου, ο πρώην Νομάρχης Ανδρέας Παγκράτης, οι πρώην Δήμαρχοι Κερκυραίων Γιάννης Κούρκουλος και Σωτήρης Μικάλεφ, ο πρώην Δήμαρχος Παξών Σπύρος Μπογδάνος, ο αντιπρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου Θεόδωρος Παππάς, ο Πρόεδρος της Χορωδίας Κέρκυρας Τάκης Μεταλληνός, η διευθ. σύμβουλος της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας κα Κονοφάου και πολλοί άλλοι.



Tο πάνελ των ομιλητών με τους: Δημ. Ζυμάρη, ιστορικό, Κώστα Καρδάμη, επίκ. καθηγητή του ΤΜΣ του Ιονίου Πανεπιστημίου και Λάμπη Βασιλειάδη, καθηγητή του ΤΜΣ του Ιονίου Πανεπιστημίου.