Χάντμπολ: Οριστική συμφωνία της Ομοσπονδίας με την ΕΡΤ

Χάντμπολ: Οριστική συμφωνία της Ομοσπονδίας με την ΕΡΤ

Με απόφαση του Δ.Σ. της ΕΡΤ, εγκρίθηκε η σύμβαση ανάμεσα στη Δημόσια Τηλεόραση και την Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης, για την αγορά των τηλεοπτικών δικαιωμάτων που αφορούν τα πρωταθλήματα της Handball Premier, της Α1 Γυναικών, το κύπελλο Ανδρών - Γυναικών, τις Εθνικές ομάδες Ανδρών - Γυναικών, καθώς και το Beach Handball για τη σεζόν 2019-2020

22
Νοεμβρίου / 2019

ΑΘΗΝΑ.  Μπορεί το χάντμπολ στην Ελλάδα να μην είναι στις πρώτες θέσεις προτίμησης του κόσμου, αλλά είναι ένα άθλημα που αναπτύσσεται και αποκτάει όλο και περισσότερους φίλους.

Όμως στην Κέρκυρα έχει μια ξεχωριστή θέση στις καρδιές του κόσμου και αυτό λόγω Φαίακα, ο οποίος από το 1982 έχει μπει στα σπίτια του κόσμου και με τη φετινή συμμετοχή των ανδρών στην Handball Premier, μεγάλωσε τον αριθμό των ανθρώπων που βλέπουν πολύ ζεστά το άθλημα.

Η τηλεόραση, που επηρεάζει πάρα πολύ, είναι ένα μέσο που μπορεί να φέρει σε κάθε σπίτι το άθλημα και για τον λόγο αυτό, η Ομοσπονδία θέλησε και φέτος η ΕΡΤ να προβάλει ζωντανά αγώνες των πρωταθλημάτων, αλλά και της Εθνικής ομάδας, παρόλο που δε θα υπάρξει κανένα μεγάλο οικονομικό όφελος, αφού στην περίπτωση αυτή τα χρήματα είναι ελάχιστα.

Έτσι με απόφαση του Δ.Σ. της ΕΡΤ, εγκρίθηκε η σύμβαση ανάμεσα στη Δημόσια Τηλεόραση και την Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος, σχετικά με την αγορά των τηλεοπτικών δικαιωμάτων που αφορούν τα πρωταθλήματα της Handball Premier, της Α1 Γυναικών, το κύπελλο Ανδρών - Γυναικών, τις Εθνικές ομάδες Ανδρών - Γυναικών, καθώς και το Beach Handball για τη σεζόν 2019-2020.

Το ποσό που θα καταβάλει η ΕΡΤ θα λέγαμε ότι είναι συμβολικό, 30.000€ συν ΦΠΑ.

Είναι μία θετική εξέλιξη, καθώς μόλις πριν τρεις εβδομάδες ξεκίνησε η ΕΡΤ να καλύπτει αγώνες της Handball Premier, αφού το άθλημα δεν είχε τηλεοπτική «στέγη» και πλέον όλα είναι στον σωστό δρόμο, αφού σωματεία και Ομοσπονδία σε αυτή τη φάση  θέλουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προβολή του αθλήματος, με την Ομοσπονδία να πιέζει αρκετά ώστε η ΕΡΤ να πάρει «πακέτο» τις μεταδόσεις.

Αυτή η συμφωνία μπορεί για την ΕΡΤ να μην έχει οικονομικό όφελος, αλλά και η Ο.Χ.Ε., αλλά και τα σωματεία, με εξασφαλισμένες ζωντανές τηλεοπτικές μεταδόσεις, έχουν την δυνατότητα να προχωρήσουν σε οικονομικές συμφωνίες με χορηγούς και να ενισχύσουν τα ταμεία τους.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ