Από το Δημοτικό σχολείο Άφρας ξεκινάει τη δράση του το «Lets do it Greece»

Από το Δημοτικό σχολείο Άφρας ξεκινάει τη δράση του το «Lets do it Greece»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μια κρητική ελιά από σήμερα την αγκαλιάζει το φιλόξενο καρπερό κερκυραϊκό χώμα στο Δημοτικό

22
Νοεμβρίου / 2019

Σχολείο Άφρας προσφορά του εθελοντικού οργανισμού «Lets do it Greece»  για να δώσει το έναυσμα και στην Κέρκυρα της πανελλαδικής εκστρατείας εθελοντισμού που θα ολοκληρωθεί στις 10 Μαΐου 2020.
Στο Δημοτικό σχολείο Άφρας βρέθηκε σήμερα 22/11, κλιμάκιο του εθελοντικού οργανισμού  «Lets do it Greece» οι οποίοι πρόσφεραν μια κρητική ελιά και μαζί μαθητές εκπαιδευτικοί τη φύτεψαν στην αυλή του σχολείου συμμετέχοντας στην έναρξη στην Κέρκυρα της πανελλαδικής εκστρατείας των εθελοντικών καθαρισμών που γίνεται κάθε χρόνο μαζί με τους ενεργούς πολίτες κάθε ηλικίας σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας.
Με κεντρικό σύνθημα «Γίνε η αλλαγή που περιμένεις» εθελοντές από όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας θα συντονιστούν στο Let’s do it Greece 2019-20, τη μεγαλύτερη ταυτόχρονη περιβαλλοντική Δράσης της χώρας στις 10 Μαΐου 2010.
Όπως τόνισε και ο διευθυντής του σχολείου, Σπύρος Μάμαλος: «Η Κέρκυρα συμμετέχει δυναμικά! Όλοι μαζί ομορφαίνουμε το νησί μας, καθαρίζοντας τα δάση μας, τις παραλίες μας, τις πλατείες μας, τους καταρράχτες μας, τα υπέροχά μας αξιοθέατα, την πόλη μας και τα χωριά».
Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου με την ευκαιρία αυτής της δράσης φύτεψαν και άλλα δέντρα στην αυλή, τα οποία είχε προσφέρει η υπηρεσία πρασίνου του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας.
Η εκστρατεία «Lets do it Greece»   κινητοποιεί εδώ χρόνια μαθητές και εκπαιδευτικούς, δήμους, περιβαλλοντικούς και άλλους κοινωνικούς φορείς, επιχειρήσεις και εθελοντές κάθε ηλικίας, ώστε να πάρουν μέρος στη λύση του προβλήματος και να δηλώσουν με το δικό τους έμπρακτο τρόπο τη βούλησή τους για καθαρότερο περιβάλλον.
«Ελπίζουμε με τη στάση μας αυτή να ευαισθητοποιήσουμε τους γονείς, την τοπική κοινωνία, την τοπική αυτοδιοίκηση, όλους μας για ένα περιβάλλον πιο καθαρό, πιο οικολογικό, πιο ανθρώπινο».
Περισσότερες φωτογραφίες εδώ

Ελένη Κορωνάκη