Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Καταστροφικές πλημμύρες στη Ζάκυνθο (φωτο)

ΗΜΕΡΑ
21 Nov 2019 / 15:26

Η έντονη βροχόπτωση που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης, είχε ως αποτέλεσμα να προκληθεί στο νησί, για άλλη μια φορά, πλήθος προβλημάτων. Σε όλη τη Ζάκυνθο υπήρξαν ζημιές από πλημμύρες μεγαλύτερης ή μικρότερης κλίμακας.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ. Τα νερά μετέτρεψαν τους δρόμους σε ποτάμια και ακόμα χειρότερα σε χειμάρρους. Οι δρόμοι ήταν απροσπέλαστοι, οι τάφροι είχαν γεμίσει και σε αρκετές περιπτώσεις υπερχείλισαν, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις τα νερά μπήκαν σε σπίτια δημιουργώντας πρόβλημα στους κατοίκους. Τα σημαντικότερα προβλήματα σημειώθηκαν στον Βασιλικό, το Κερί, τη Λιθακιά, τους Αμπελόκηπους, το Καμπί, το Βροντέρο, το Λυκούδι, τα Καμίνια, το Κρυονέρι και στην πόλη.


 
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε να αντιμετωπίσει πολλά περιστατικά. Ο υποδιοικητής της ΠΥ, Γιώργος Βορλόου, δήλωσε: «Κληθήκαμε σε 6 περιπτώσεις αντλήσεων υδάτων, στο Κερί, στην πόλη, στη Λούμπα και στην Κυρία των Αγγέλων (στο ναό), στους Αμπελοκήπους και στο Γαϊτάνι. Επίσης μας ενημέρωσαν για 2 κοπές δένδρων που έπρεπε να γίνουν στις Βολίμες».
Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Στασινόπουλος μας είπε πως η παρέμβαση της Περιφέρειας ήταν άμεση και στόχος ήταν η ουσιαστική αντιμετώπιση των προβλημάτων, όπου αυτά υπήρχαν, χωρίς να τους εμποδίζουν μικρότητες σχετικά με το αν κάποια περιοχή ήταν ευθύνη της περιφέρειας ή όχι. Όπου έκριναν ότι μπορούσαν να λύσουν το πρόβλημα, το έκαναν χωρίς δεύτερη σκέψη. 
Συνεργεία της Π.Ε. Ζακύνθου προχώρησαν σε παρεμβάσεις αποκατάστασης στον Βασιλικό, το Κερί, το ρέμα Αγίας Άννας στην Λιθακιά, στους Αμπελόκηπους, το Κερί, το Καμπί και στο Βροντόνερο.