Ξεκίνησε ο Σχολικός Μαραθώνιος Ανακύκλωσης Κεντρικής Κέρκυρας (photos)

Ξεκίνησε ο Σχολικός Μαραθώνιος Ανακύκλωσης Κεντρικής Κέρκυρας (photos)

Στόχος είναι η σωστή εκπαίδευση των μαθητών, η αύξηση της ενεργού συμμετοχής τους στην ανακύκλωση καθώς επίσης και η επιβράβευση των προσπαθειών τους

21
Νοεμβρίου / 2019

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Ξεκίνησε από σήμερα, Πέμπτη 21 Νοεμβρίου, ο Σχολικός Μαραθώνιος «Πάμε Ανακύκλωση», στο πλαίσιο της δημοτικής πλατφόρμας για την επιβράβευση της ανακύκλωσης www.followgreen.gr/centralkerkira.

Ο Σχολικός Μαραθώνιος Ανακύκλωσης υλοποιείται από το Τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης και από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων με την συμμετοχή και του ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α. Ν. Κέρκυρας και στόχος  είναι η σωστή εκπαίδευση των μαθητών, η αύξηση της ενεργού συμμετοχής τους στην ανακύκλωση καθώς επίσης και η επιβράβευση των προσπαθειών τους, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Followgreen.Υπό το συντονισμό της Διεύθυνσης Καθαριότητας, έγινε η διανομή των κάδων ανακύκλωσης στα δημοτικά σχολεία του Δήμου. Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί θα μπορούν να ανακυκλώνουν χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο και μπαταρίες συγκεντρώνοντας πόντους ανάλογα με τη ποσότητα των υλικών που θα καταφέρουν να συλλέξουν σωστά.

Από την πλευρά τους, γονείς και εκπαιδευτικοί θα μπορούν να ενισχύουν την προσπάθεια των παιδιών, καθ’ όλη την διάρκεια της δράσης, προσκομίζοντας ανακυκλώσιμα υλικά που θα συλλέγουν στο σπίτι και δωρίζοντας πόντους στα σχολεία της επιλογής τους, μέσω της δημοτικής πλατφόρμας www.followgreen.gr/centralkerkira/school.Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων φιλοδοξεί ότι η παρούσα δράση θα συμβάλει στην εκπαίδευση και την ευαισθητοποίηση, όχι μόνο των μαθητών, αλλά και των γονέων και κηδεμόνων τους, ώστε η Κέρκυρα να αποτελέσει πρότυπο για την ανακύκλωση και τη σωστή διαχείριση των απορριμμάτων.