Ερώτηση Μπιάγκη σε Μενδώνη για την κατάσταση του ΕΑΚ Κέρκυρας

Ερώτηση Μπιάγκη σε Μενδώνη για την κατάσταση του ΕΑΚ Κέρκυρας

Ο Βουλευτής Κέρκυρας με το ΚΙΝ.ΑΛ. χαρακτηρίζει στην ερώτησή του προς την Υπουργό Πολιτισμού το ΕΑΚ Κέρκυρας ως «υποχρηματοδοτούμενο, υποστελεχωμένο και εγκαταλελειμμένο»

19
Νοεμβρίου / 2019

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Κέρκυρας και η κατάσταση, στην οποία αυτό έχει περιέλθει, αποτελεί το θέμα της ερώτησης, την οποία υπέβαλε ο Βουλευτής Κέρκυρας με το Κίνημα Αλλαγής, Δημήτρης Μπιάγκης, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, προς την Υπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη.

Ο Βουλευτής Κέρκυρας με το ΚΙΝ.ΑΛ. χαρακτηρίζει στην ερώτησή του προς την Υπουργό το ΕΑΚ Κέρκυρας ως «υποχρηματοδοτούμενο, υποστελεχωμένο και εγκαταλελειμμένο».

Αναλυτικά η ερώτηση του Δημήτρη Μπιάγκη:

«Το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Κέρκυρας (Ε.Α.Κ.Κ.) αποτελεί το μοναδικό αθλητικό συγκρότημα ολόκληρου του Νομού Κέρκυρας. Καλύπτει ένα ευρύ φάσμα αθλημάτων και μαζικών αθλητικών δραστηριοτήτων και φιλοξενεί περίπου 2.000 αθλούμενους.

Σήμερα, το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Κέρκυρας, λόγω της μειωμένης χρηματοδότησής του, του περιορισμένου εργατικού δυναμικού του, παρουσιάζει σοβαρά, λειτουργικά προβλήματα. Είναι μία απαρχαιωμένη εγκατάσταση, με πολλά χρονίζοντα προβλήματα, ενώ οι όποιες παρεμβάσεις και αν έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα δεν καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες του αθλητισμού στο νησί».

Επιπροσθέτως, στην ερώτησή του ο κ. Μπιάγκης τονίζει ότι:

«Οι αθλητές του Στίβου της Κέρκυρας έχουν καταγράψει αξιοσημείωτες διακρίσεις σε Πανελλήνιο, Πανευρωπαϊκό, Μεσογειακό, Βαλκανικό, Διεθνές και Παγκόσμιο επίπεδο. Κερκυραίοι αθλητές και αθλήτριες κατέχουν 16 πανελλήνια ρεκόρ στα αγωνίσματα του Στίβου, παρά τις απαρχαιωμένες, αθλητικές εγκαταστάσεις στις οποίες προπονούνται».

Επειδή -κατά τον Βουλευτή- η συνεισφορά των αθλητών του στίβου της Κέρκυρας είναι ιδιαιτέρως διακριτή και καθόλου αμελητέα για το σύνολο του εγχώριου αθλητισμού και στην εποχή που ζούμε, οφείλουμε να επενδύουμε στην άθληση των νέων, καθώς πέραν των διακρίσεων και των μεταλλίων, συμβάλλει παράλληλα στην κοινωνική ανάπτυξη και την ψυχική υγεία των νέων, ενώ μέσω του αθλητισμού οικοδομείται ο χαρακτήρας των νέων ζητάει από την Υπουργό να του απαντήσει εάν προτίθεται είτε μέσω του τακτικού Προϋπολογισμού είτε μέσω κάποιου συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος ΕΣΠΑ να επενδύσει στην ενεργειακή αναβάθμιση, στην ανακαίνιση, στη συντήρηση των υποδομών του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Κέρκυρας, και αν πράγματι ισχύει αυτό, σε ποιες υποδομές συγκεκριμένα.

Επίσης, ο κ. Μπιάγκης αιτείται να ενημερωθεί εάν σκοπεύει η Υπουργός να στηρίξει την δημιουργία αθλητικών υποδομών σε Βόρεια και Νότια Κέρκυρα, όπως επίσης και τη δημιουργία χωριστά κλειστών Γυμναστηρίων και Κολυμβητηρίου.

Επιπλέον, ο Βουλευτής ρωτάει εάν υπάρχει κάποιο σχέδιο από πλευράς  Υπουργείου για την κατασκευή νέων χώρων, που θα στεγάζει κάποια από τα αθλήματα και θα βασίζεται σε σύγχρονες, υποδομές, ενεργειακά αναβαθμισμένες, οι οποίες θα διασφαλίζουν αρχικά την ασφάλεια των αθλητών και των προπονητών και  θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες της σημερινής εποχής.

Τέλος, ο κ. Μπιάγκης αιτείται να του γνωστοποιηθεί εάν μεταξύ των προθέσεων του Υπουργείου είναι η πρόσληψη του απαραίτητου τακτικού προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ όπως επίσης και η αγορά  του απαιτούμενου αθλητικού υλικού.