Συναυλία της «Μάντζαρος» στην ιστορική πόλη της Ιταλίας, Ματέρα

Συναυλία της «Μάντζαρος» στην ιστορική πόλη της Ιταλίας, Ματέρα

ΙΤΑΛΙΑ. Συναυλία στην πόλη Ματέρα, μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO και πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το έτος 2019,

17
Νοεμβρίου / 2019

έδωσε σήμερα η Φιλαρμονική Εταιρία «Μαντζαρος», μετά από σχετική επίσημη πρόσκληση. Η συναυλία υπό την διεύθυνση του Αρχιμουσικού της Σωκράτη Άνθη πραγματοποιήθηκε στο κεντρικό θέατρο «Guerini» (ex teatro Comunale) της πόλης.

Η μουσική βραδιά εντάχθηκε στο πλαίσιο της Συνόδου Επιμελητηρίων Νοτίου Ευρώπης που πραγματοποιήθηκε στην ίδια πόλη, με αφορμή τους εορτασμούς για την πολιτιστική πρωτεύουσα.

Από το μουσικό σώμα της «Μαντζαρος» ακούστηκαν μουσικά έργα και μελωδίες με προέλευση από όλες τις χώρες που βρέχει η Μεσόγειος. Την συναυλία της «Μαντζαρος» παρακολούθησαν διεθνείς Επιμελητηριακοί παράγοντες, οι Ιταλικές αρχές της Ματερα και πλήθος κόσμου, που ενθουσιάστηκε με τα ακούσματα και την παρουσία της Φιλαρμονικης, την οποίαν και καταχειροκρότησε.

Επίσης κατά την διάρκεια της συναυλίας πραγματοποιήθηκε τελετή αδελφοποίησης της Φιλαρμονικής Εταιρίας «Μαντζαρος» με το μουσικό ίδρυμα «Conservatorio di Musica "E.R. Duni"» της Ματερα.