Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Απεγκλωβίζεται ο 41χρονος που κρεμόταν όλη νύχτα σε γκρεμό στην Κορακιάνα

Πυροσβεστική
13 Nov 2019 / 09:04

ΚΕΡΚΥΡΑ. Θέμα χρόνου είναι πλέον (τελευταία ενημέρωση 11:00 το πρωί) ν΄ απεγκλωβιστεί ο 41χρονος άνδρας, ο οποίος από χθες βράδυ παραμένει εγκλωβισμένος σε γκρεμό στην περιοχή Μουργάδα, στην Κορακιάνα.

Σύμφωνα με ενημέρωση του Περιφερειακού Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Ρίζου, ο 41χρονος στάθηκε... τυχερός στην ατυχία του, καθώς μετά την πτώση που είχε, «σκάλωσε» σ' ένα κοίλωμα των βράχων, με αποτέλεσμα να σωθεί, ενώ κάτω από τα πόδια του απλώνεται γκρεμός τουλάχιστον 10 μέτρων!

Ο κος Ρίζος εξήγησε στο enimerosi.com πως έτσι όπως ήταν το συγκεκριμένο σημείο, ο 41χρονος, Νίκος Ρέγγης, είχε μάλιστα, και μια σχετική προφύλαξη από την ισχυρή βροχόπτωση και τους ανέμους και γι' αυτό κατάφερε καθ' όλη τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας να είναι σε επικοινωνία με τους άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Αυτό που απομένει πλέον είναι κάποιοι ειδικοί ιμάντες και ζώνες ασφαλείας, με τα οποία οι άνδρες της Π.Υ. θα επιχειρήσουν να ταβήξουν τον εγκλωβισμνένο άνδρα, καθώς δεν υπάρχει άλλος τρόπος προσέγγισης του σημείου λόγω του γκρεμού που ανοίγεται κάτω ακριβώς από το κοίλωμα, όπου έπεσε ο Νίκος Ρέγγης.

Το ευτήχημα είναι ότι ο άνθρωπος είναι καλά στην υγεία του, εκτός από την ταλαιπωρία και το σοκ που υπέστη κι έναν τραυματισμό στο χέρι, που σίγουρα έχει υποστεί, καθώς το έχει ήδη αναφέρει στους πυροσβέστες, οι οποίοι του έχουν δώσει νερό και είναι σε συνεχή επικοινωνία μαζί του από χθες.

Σε ότι αφορά το κλιμάκιο της ΕΜΑΚ από τα Ιωάννινα, έφθασε σήμερα το πρωί στην Κέρκυρα και μετέβη στο σημείο και πλέον θα χρησιμοποιηθεί σε συνεργασία με τον Περιφερειακό Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Ρίζο και τις δυνάμεις της Π.Υ. Κέρκυρας και τον Διοικητή της, Γιάννη Ζαμάνη, για τον απεγκλωβισμό του 41χρονου άνδρα.