Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μνημόσυνο των μουσικών της Φιλαρμονικής «Μάντζαρος» (video)

Μάντζαρος
10 Nov 2019 / 14:28

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το ετήσιο Μνημόσυνο της, πραγματοποίησε σήμερα η Φιλαρμονική Εταιρία «Μάντζαρος», στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κέρκυρας Νεκτάριου

Στο Μνημόσυνο θυμάται, μνημονεύει και τιμά όλους τους ανθρώπους που πρόσφεραν στην δημιουργία και την λειτουργία της, Προέδρους, Αρχιμουσικούς, μέλη ΔΣ, ευεργέτες, Υπαρχιμουσικους, Διδασκάλους, μουσικούς κλπ, που σήμερα δεν βρίσκονται στη ζωή.
Στην τελετή συμμετείχε το Μουσικό Σώμα της ΦΕΜ, το οποίο μετά το πέρας της και εις ανάμνηση της ίδρυσης της Φιλαρμονικης τον Νοέμβριο του 1890, πραγματοποίησε εμφάνιση στους δρόμους της Κέρκυρας, παιανίζοντας το ιδρυτικό εμβατήριο της ΦΕΜ «Η Φιλαρμονική Μαντζαρος» του Γεωργίου Σαμαρτζή, το οποίο γράφτηκε ειδικά για την ίδρυση της 129 χρόνια πριν.
Επίσης φέτος, κατ’ εξαίρεσιν, και εις ένδειξη τιμής, το εμβατήριο παιανίστηκε επί της οδού Νικηφόρου Θεοτόκη και συγκεκριμένα κάτω από τις όμορες οικίες Αναστασίου Ρινόπουλου, πρώτου Αρχιμουσικού της ΦΕΜ, Στυλιανού Μανιαρίζη, Προέδρου της ΦΕΜ των αρχών του 1900 και Γεωργίου Σαμαρτζή, ζωγράφου και συνθέτη του πρώτου εμβατηρίου.