Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κράτσα από WTM: «Ξέρουμε πώς θα γίνουν ανταγωνιστικά τα Ιόνια Νησιά» (video)

Κράτσα-Τσαγκαροπούλου Ρόδη
08 Nov 2019 / 13:19

Tη δημιουργία ενός Παρατηρητηρίου για τον Τουρισμό προανήγγειλε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, στο περιθώριο της φετινής World Travel Market του Λονδίνου

ΛΟΝΔΙΝΟ.  Εγγυήσεις έδωσε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου προς πάσα κατεύθυνση ότι ο τουριστικός προορισμός «Κέρκυρα» δεν πρόκειται ν' αντιμετωπίσει από δω και στο εξής τα προβλήματα, που αντιμετώπισε σε προηγούμενες τουριστικές περιόδους.

Η Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου μιλώντας στο money-tourism, στο περιθώριο της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού World Travel Market, στο Λονδίνο, υπογράμμισε πως
η πολιτική ηγεσία γνωρίζει πώς θ' αντιμετωπιστούν οι παθογένειες και στον αντίποδα πώς θα αναδειχθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των Ιονίων Νήσων, με στόχο αυτά να γίνουν περισσότερα ανταγωνιστικά στον τομέα του Τουρισμού. Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων προανήγγειλε τη δημιουργία ενός Παρατηρητηρίου για τον Τουρισμό.





Αναλυτικά:

«Τα μηνύματα από την World Travel Market είναι θετικά για την Ελλάδα και ενθαρρυντικά για την περιφέρειά μας. Φέτος η έκεθση έχει ιδιαίτερη σημασία λόγω του Brexit και της κατάρρευσης της Thomas Cook. Είναι σημαντικό να βλέπουμε διεθνείς οργανισμούς, τους γνωστούς μεγάλους tour operators, αλλά και μικρότερες εταιρείες να έρχονται σε μας, να ζητούν πληροφορίες και να εκφράζουν την προειλημμένη απόφασή τους να δουλέψουν με τουριστικούς παράγοντες στα νησιά μας.

Η δική μας αποστολή, ως πολιτική ηγεσία έχει έναν ιδιαίτερο στόχο. Θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα στη διεθνή κοινότητα ότι ξέρουμε τι χρειάζεται για να γίνουν ανταγωνιστικά τα νησιά μας.

Χρειάζονται υποδομές, πρέπει να λύσουμε το πρόβλημα των απορριμμάτων, να σεβαστούμε το περιβάλλον μας και να το προσφέρουμε σαν ένα μεγάλο κεφάλαιο, ελκυστικό στους τουρίστες μας, να αναδείξουμε τον πολιτισμό μας, να τους δώσουμε να καταλάβουν και να πιστέψουν ότι τα πλεονεκτήματά μας είναι πολλά και ότι μπορούμε να τους προσφέρουμε μία μοναδική εμπειρία.

Το θέμα των απορριμμάτων έχει κουράσει τους τουρίστες μας και τους πράκτορες. Είμαστε σε θέση φέτος ως κυβέρνηση και ως νέα περιφερειακή αρχή να εγγυηθούμε ότι οι παθογένειες παίρνουν τέλος μέσα από ένα στρατηγικό σχέδιο αντιμετώπισής τους.

Ήταν από τα χαρακτηριστικά μηνύματα του προεκλογικού μας αγώνα η εξωστρέφεια. Θέλουμε να προβάλλουμε με έναν ιδιαίτερο τρόπο τα Ιόνια Νησιά, όπως τους αξίζει.

Σχεδιάζουμε μία αναβαθμισμένη παρουσία στις εκθέσεις και μια πιο σύγχρονη και πολυδιάστατη τουριστική προβολή.

Επίσης, σχεδιάζουμε τη δημιουργία Παρατηρητηρίου για τον τουρισμό, γιατί η νέα πολιτική που θέλουμε να εφαρμόσουμε για να είναι και βιώσιμη και σωστή πρέπει να βασίζεται στην επιστημονική παρατήρηση και σε επιστημονικές αναλύσεις και προτάσεις».