Το κυκλοφοριακό χάος, εμπόδιο για την Πυροσβεστική στην οδό Ι. Ανδρεάδη

Το κυκλοφοριακό χάος, εμπόδιο για την Πυροσβεστική στην οδό Ι. Ανδρεάδη

Ζητά από το δημοτικό συμβούλιο τη δημιουργία λωρίδας έκτακτης ανάγκης για υδροφόρες και ΕΚΑΒ

06
Νοεμβρίου / 2019

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μετά την μετεγκατάσταση των υπηρεσιών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο κτήριο της οδού Ιουλίας Ανδρεάδη (παλιό Νοσοκομείο), η Υπηρεσία θα κληθεί να αντιμετωπίσει την κυκλοφοριακή συμφόρηση που παρατηρείται ειδικά στη συγκεκριμένη οδό, καθημερινά, χειμώνα-καλοκαίρι. Με επιστολή τους προς τη 
Δήμαρχο Κ.Κ. & Δ.Ν. Μερόπη Υδραίου, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Νίκο Καλόγερο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Μεταλληνό, η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Κέρκυρας, ζητά τη λήψη μέτρων, δηλαδή δημιουργία λωρίδας έκτακτης ανάγκης στο συγκεκριμένο δρόμο, ώστε τα οχήματα της Πυροσβεστικής να έχουν τη δυνατότητα άμεσης μετακίνησης.               

Η επιστολή
Κυρία Δήμαρχε,       
Όπως ήδη γνωρίζετε επίκειται η μετεγκατάσταση του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού, από την οδό Ζαφειροπούλου & Μαρασλή στο κτίριο της οδού Ιουλίας Ανδρεάδη, όπου σημειωτέον σας γνωρίζουμε πως υπολείπονται αρκετές εργασίες αποκατάστασης των εσωτερικών του χώρων, του προαύλιου χώρου και του προκάτ κτιρίου, προκειμένου να δημιουργηθεί ιδανικό περιβάλλον διαβίωσης των υπαλλήλων, αλλά το σημαντικότερο απ΄ όλα να είναι η Υπηρεσία μας άρτια, πλήρης και λειτουργική σε όλα τα επίπεδα από πλευράς επιχειρησιακής ετοιμότητας.
Στο κτίριο της Ιουλίας Ανδρεάδη, με την μετακίνηση μας, θα αντιμετωπίσουμε αν όχι το σημαντικότερο, ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα το οποίο δεν είναι άλλο, από το κυκλοφοριακό στην ανωτέρω οδό και σας τονίζουμε πως στο κτίριο της Ιουλίας Ανδρεάδη, υπάρχει μόνο μία είσοδος για τα πυροσβεστικά οχήματα που θα κινούνται προς την πόλη μας και το ιστορικό της κέντρο και μία μόνο έξοδος, χωρίς δεύτερη εναλλακτική, για την κίνηση των οχημάτων μας που θα κινούνται από την Ιουλίας Ανδρεάδη προς την Πλατυτέρα για κίνηση προς τις επαρχιακές οδούς Κέρκυρας - Παλαιοκαστρίτσας, Πέλεκα, Λευκίμμης για οποιοδήποτε συμβάν κληθούμε να αντιμετωπίσουμε, σε σύγκριση με την τωρινή θέση του Σταθμού όπου
σε περίπτωση εξόδου, υπάρχουν πλέον των τριών διαφορετικών οδών διαφυγής, έστω και αν χρειαστεί ανάγκη να κινηθούμε ανάποδα στο ρεύμα κλείνοντας το δρόμο!
Επειδή, σε καθημερινή βάση στην οδό Ιουλίας Ανδρεάδη και όχι μόνο, υπάρχουν δεκάδες αυτοκίνητα παρκαρισμένα και από τις δύο πλευρές του οδοστρώματος.
Επειδή, τις μέρες που υπάρχει ακόμα και ελάχιστη βροχόπτωση, καθώς και τους καλοκαιρινούς μήνες, η κυκλοφορία στην οδό Ιουλίας Ανδρεάδη "σταματά" λόγω έντονου κυκλοφοριακού προβλήματος (μποτιλιάρισμα οχημάτων, τουριστικών λεωφορείων, φορτηγών)
Επειδή, όπως γίνεται λόγος και παραπάνω η έξοδος των οχημάτων είναι μια και μοναδική, χωρίς δεύτερη εναλλακτική.
Ζητάμε, όπως άμεσα κατατεθεί πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο για δημιουργία Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης για τα πυροσβεστικά οχήματα και όχι μόνο, τουλάχιστον μέχρι την είσοδο των οχημάτων μας προς την πλατεία Σαν Ρόκκο και αμφίπλευρα προς την Πλατυτέρα.
Επίσης αν θεωρείτε σκόπιμο, εσείς και το Δημοτικό Συμβούλιο, όπως εξετάσετε την επέκταση της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης σε όλους τους δρόμους του ιστορικού κέντρου και όχι μόνο, θα ικανοποιούσε ιδιαίτερα εμάς αλλά και τους συναδέλφους των Σωμάτων Ασφαλείας και του Ε.Κ.Α.Β.
                                            
Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ.
της Ε.Υ.Π.Σ. Ν. Κέρκυρας
Ο Πρόεδρος Λάτσας Σπ. Αλέξανδρος
Ο Γεν. Γραμματέας Λεισος Ν. Ιωάννης