Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η διαχείριση των απορριμμάτων στοίχημα για όλη την Ηλεία

ΠΡΩΤΗ ΠΥΡΓΟΥ
06 Nov 2019 / 11:28

Το ζήτημα που αφορά όλη την Ηλεία και θα κληθεί να αντιμετωπίσει να αντιμετωπίσει το όποια νέο Δ.Σ. προκύψει είναι η συνολική διαχείριση των απορριμμάτων στο Νομό που είναι άμεσα συνδεδεμένη με το έργο της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων Νομού Ηλείας μέσω ΣΔΙΤ στην Τριανταφυλλιά, την τιμολογιακή πολιτική και τον όγκο διαχείρισης.

ΠΥΡΓΟΣ. Η πρώτη συνεδρίαση του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ν. Ηλείας που έχει ως θέμα την εκλογή νέου Δ.Σ. βρίσκεται σήμερα στο επίκεντρο του αυτοδιοικητικού ενδιαφέροντος στην Ηλεία. 
Φυσικά, έχει ανοίξει «επικοινωνιακή διαμάχη» μεταξύ του Δήμου Πύργου και του Δήμου Ήλιδας με φόντο τις εκλογές, που αφορά το Εργοστάσιο στην Τριανταφυλλιά και το που ανήκει διοικητικά. Ωστόσο, το ζήτημα που αφορά όλη την Ηλεία και θα κληθεί να αντιμετωπίσει να αντιμετωπίσει το όποια νέο Δ.Σ. προκύψει είναι η συνολική διαχείριση των απορριμμάτων στο Νομό που είναι άμεσα συνδεδεμένη με το έργο της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων Νομού Ηλείας μέσω ΣΔΙΤ στην Τριανταφυλλιά, την τιμολογιακή πολιτική και τον όγκο διαχείρισης.
 
Τα σημεία-κλειδιά
 
Η ελάχιστη εγγυημένη ποσότητα (45.000 τόνους ετησίως), η διασύνδεσή της με την ανακύκλωση και η τιμή του τόνου (62 ευρώ) αποτελούν σημεία-κλειδιά, που θα κρίνουν εάν το «στοίχημα» θα κερδηθεί και για τους 7 Δήμους της Ηλείας, ή θα μείνουμε ξανά… μετεξεταστέοι… Η δοκιμαστική λειτουργία του εργοστασίου έχει οριστεί για το 2020 και το νέο Δ.Σ. που θα προκύψει έχει να δώσει… σημαντικές εξετάσεις.