Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πάτρα: Δύο πάρκα για σκύλους ανοίγει ο Δήμος Πατρέων

ΠΑΤΡΑ
05 Nov 2019 / 10:12

ΠΑΤΡΑ. Σχεδόν έτοιμα είναι τα δύο πάρκα για σκύλους (ένα για μικρά κι ένα για μεγαλύτερα σκυλιά) που έφτιαξαν οι υπηρεσίες του δήμου Πατρέων, στο Νότιο Πάρκο.

Η δημιουργία αυτών των πάρκων ήταν αίτημα πολλών Πατρινών, οι οποίοι έχουν καθημερινή συνήθεια να βολτάρουν στην περιοχή του Νότιου Πάρκου μαζί με τα σκυλιά τους.

Ωστόσο, υπάρχουν πολίτες που ενοχλούνται από την παρουσία των τετράποδων φίλων στο Νότιο Πάρκο, με αποτέλεσμα ο δήμος Πατρέων να γίνεται συχνά αποδέκτης παραπόνων. Μάλιστα αρκετοί πολίτες καταγγέλουν τους ιδιοκτήτες σκύλων, αφού υποστηρίζουν πως δεν μπαίνουν στον κόπο να μαζεύουν τα περιττώματα των ζώων και γεμίζουν με ακαθαρσίες διαδρομές περιπάτου και αναψυχής.



'Ετσι αποφασίστηκε, η δημιουργία δύο πάρκων για σκύλους ώστε οι επισκέπτες του Νότιου Πάρκου να μπορούν ν΄αφήνουν εκεί τα σκυλάκια τους, και αυτοί να κάνουν ανέμελα τη βόλτα τους ή να αθλούνται και να ξέρουν ότι το σκυλάκι τους είναι σε μέρος ασφαλές, παρέα με άλλα που θα παίζουν στο δικό τους κλειστό χώρο.

Τα δύο πάρκα θα είναι έτοιμα προς παράδοση στους δημότες σε 10 ημέρες ή το πολύ σε δύο εβδομάδες, αν και αυτό που φιλοξενεί μεγάλα σκυλιά ξεκίνησε ήδη  να λειτουργεί και μάλιστα παρατηρείται αυξημένη κίνηση.

ΠΗΓΗ: gnomip.gr