Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γαλιατσάτος περί Film Office με αιχμές κατά Κράτσα & Π.Ι.Ν.

Γαλιατσάτος Θεόδωρος
04 Nov 2019 / 15:15

Ο επικεφαλής της «ΑΝ.Α.Σ.Α.» έκανε λόγο για αποσιώπηση, από πλευράς της Περιφερειακής Αρχής Κράτσα, των πρωτοβουλιών εκείνων, της δικής του Περιφερειακής Αρχής, που είχαν ως αποτέλεσμα την ένταξη του έργου της δημιουργίας Film Office στα Ιόνια στο διασυνοριακό πρόγραμμα Ελλάδα-Ιταλία

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Αιχμές κατά τις Περιφερειακής Αρχής και της Περιφερειάρχου Ιονίων Νήσων, Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, προσωπικά, άφησε ο επικεφαλής της «ΑΝ.Α.Σ.Α.» και τέως Περιφερειάρχης Ι.Ν., Θεόδωρος Γαλιατσάτος, αναφορικά με την δημιουργία Film Office στα Ιόνια νησιά.

Ο κος Γαλιατσάτος σχολιάζοντας την ανακοίνωση της Π.Ι.Ν. για τη συνάντηση, η οποία έλαβε χώρα στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης στις 23 Οκτωβρίου, με θέμα συζήτησης τη δημιουργία Εθνικού Δικτύου Τοπικών Γραφείων Διευκόλυνσης Οπτικοακουστικών Παραγωγών (σ.σ. Film Offices), έκανε λόγο για απουσία της Π.Ι.Ν., όπως και για αποσιώπηση, από πλευράς της Περιφερειακής Αρχής Κράτσα, των πρωτοβουλιών εκείνων, της δικής του Περιφερειακής Αρχής, που είχαν ως αποτέλεσμα την ένταξη του έργου της δημιουργίας Film Office στα Ιόνια στο διασυνοριακό πρόγραμμα Ελλάδας-Ιταλίας.

Ο τέως Περιφερειάρχης μάλιστα, υπογράμμισε με σκωπτικό ύφος το γεγονός ότι ενώ η συνάντηση αφορούσε τις 13 Περιφέρειες της χώρας και από πλευράς Δήμων, μόνο αυτόν της Αθήνας κι εκείνον της Θεσσαλονίκης, εντούτοις από την Κέρκυρα το «παρών» έδωσε η Αντιδήμαρχος Ψηφιακής Διακυβέρνησης του Δήμου Κερκυραίων & Διαποντίων, Παναγιώτα Τζάννε και όχι κάποιος από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ή ακόμα και η ίδια η Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου.

Επί λέξει, ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος ανέφερε:

«Στις 23/10/2019 πραγματοποιήθηκε από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ) συνάντηση για την δημιουργία Εθνικού Δικτύου Τοπικών Γραφείων Διευκόλυνσης Οπτικοακουστικών Παραγωγών στις 13 περιφέρειες της χώρας και στους δήμους Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Όπως έγινε γνωστό από δημοσιεύματα στον τύπο τα Ιόνια εκπροσώπησε ο δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων δια της αντιδημάρχου κ. Π. Τζάννε!!!

Τι να υποθέσουμε;

Ότι η κ. Κράτσα εξουσιοδότησε την κ. Π. Τζάννε να εκπροσωπήσει την ΠΙΝ;

Ότι η περιφερειακή αρχή της κ. Κράτσα δεν αντελήφθη την πραγματοποίηση της συνάντησης αυτής;

Ότι δεν γνώριζε περι τίνος πρόκειται;
Ότι αδιαφόρησε σε κάθε περίπτωση;

Με τον τρόπο αυτό όμως η ΠΙΝ έχασε μια ευκαιρία να καταδείξει τις δικές της πρωτοβουλίες για το θέμα αυτό, να προσφέρει και στους υπόλοιπους ενδιαφερόμενους την δική της εμπειρία.

Γιατι η Περιφερειακή Αρχή της «ΑΝ.Α.Σ.Α. » εχει φροντίσει να εντάξει την δημιουργία του film office στο διασυνοριακό πρόγραμμα Ελλάδας-Ιταλίας με τον διακριτικό τίτλο «CIAK», να έχει ήδη ορίσει τεχνικό σύμβουλο διαχείρισης του έργου και να εχει ήδη προχωρήσει σε διαγωνισμό για την ανάδειξη αναδόχου για την «Παροχή υπηρεσιών Τεχνικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης για την Ανάπτυξη,Οργάνωση και Λειτουργία Γραφείου Διευκόλυνσης Οπτικοακουστικών Παραγωγών (film office) στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων».

Μήπως, τελικά, γι' αυτό δεν προσήλθε η κ. Κράτσα στην σημαντική αυτή συνάντηση; για να μην υποχρεωθεί να παρουσιάσει μια πρωτοποριακή δράση της Περιφερειακής Αρχής της «ΑΝ.Α.Σ.Α.» ;

Κάθε απάντηση δεκτή...»