Συνάντηση Υδραίου με τον Δικηγορικό Σύλλογο Κέρκυρας

Συνάντηση Υδραίου με τον Δικηγορικό Σύλλογο Κέρκυρας

Την Δήμαρχο Κερκυραίων & Διαποντίων επισκέφθηκαν στο γραφείο της στο Μαράσλειο ο πρόεδρος και τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας

26
Οκτωβρίου / 2019

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Συνάντηση με τη Δήμαρχο Κερκυραίων & Διαποντίων, Μερόπη Υδραίου, είχε το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας, στο Μαράσλειο.

Την Μερόπη Υδραίου επισκέφθηκαν ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, Γιώργος Καλούδης και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, Ηλίας Πλασκασοβίτης, Χρύσα Βαρότση, Σπύρος Βαρθολομαίος, Αλέκος Παπαδάτος και ΣπυροΜάριος Παγκράτης.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου:

«Αφού ο Πρόεδρος Γιώργος Καλούδης τόνισε ότι από τον Μάρτη 2018 είχε φέρει για αυτοψία και μάλιστα με πραγματικές συνθήκες του προβλήματος, δηλ. βροχής που ο δρόμος μόνιμα πλημμυρίζει λόγω σοβαρών κατασκευαστικών κακοτεχνιών (βαθούλωμα στη μέση τον καθιστά άβατο), τον κ. Ανδρέα Γουλή, τότε αντιδήμαρχο της Δημοτικής Αρχής Νικολούζου, είχε ζητήσει τα παρακάτω έργα, από τα οποία δεν έγινε τίποτα, τα οποία ξαναζητάμε:

1)’Αμεσο καθάρισμα βάτων κλπ γύρω από το Δικαστικό Μέγαρο,

2) Επισκευή, ασφαλτόστρωση και διαγράμμιση (με καλό σύστημα απορροής των ομβρίων υδάτων) της οδού Θεόδωρου Κολοκοτρώνη από τη διασταύρωσή της με Δον. Δημουλίτσα-Μ. Μεθόδιου μέχρι και το 3ο-4ο Γυμνάσιο – Φυλακές και τοποθέτηση προστατευτικού κάγκελου πεζών όπου δεν υπάρχει.

3) ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΠΕΖΩΝ με δυνατά χρώματα (που θα διαρκούν παραπάνω από έναν μήνα) στο άκρως επικίνδυνο σημείο της διασταύρωσης της οδού Θεόδωρου Κολοκοτρώνη με Δον. Δημουλίτσα-Μ. Μεθόδιου-ΚΤΕΛ-Αεροδρόμιου για την ασφάλεια των μαθητών 7ου Δημοτικού Σχολείου και 3ου-4ου Γυμνασίου και των χιλιάδων Κερκυραίων και ξένων τουριστών- πεζών κάθε ημέρα, και κατασκευή ενός allround στη διασταύρωση αυτή, διαφορετικά φωτεινών σηματοδοτών.

4) Μονοδρόμηση της Θεόδωρου Κολοκοτρώνη (από τη διασταύρωσή της με Δον. Δημουλίτσα-Μ. Μεθόδιου μέχρι και το 3ο-4ο Γυμνάσιο – Φυλακές) . Μέχρι τότε τις ώρες αιχμής 08.00-08.30 και 13.00-13.40 η παρουσία δύο τροχονόμων ή δημοτικών αστυνόμων.

5)Αποκατάσταση της κυκλοφοριακής σύνδεσης του Δικαστικού Μεγάρου μέχρι τη VillaRossa και τη δημιουργία του χώρου πάρκιγκ. Υπάρχει μελέτη της Θέμιδας Α.Ε. (νυν ΚΤΥΔΕ).

6)Την ενίσχυση του Σωματείου «ΦΙΛΟΙ του Σχολείου 2ης ευκαιρίας των Φυλακών Κέρκυρας» με χίλια (1.000ε) ευρώ για να αγορασθεί υλικό χρήσιμο για τους μαθητές κρατούμενους, καθόσον το Ειδικό αυτό Σχολείο στερείται νομικής προσωπικότητας.
Της ζήτησαν να τα εντάξει σε άμεση προτεραιότητα.Δεσμεύτηκε για αυτό».