Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Χωρίς κυλικείο και φύλακα το 1ο και 2ο Λύκειο Κέρκυρας (video)

ΕΛΜΕ Κέρκυρας
09 Οκτωβρίου 2019 / 13:14
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αποφασισμένοι να πάρουν απαντήσεις, πήγαν σήμερα στο δημαρχείο Κέρκυρας η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαρίνα Ράπτη,

και οι πρόεδροι του Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων Βασίλης Ντουραχάνης και Σπυριδούλα Καρδάμη. Από την αρχή της σχολικής χρονιάς, οι 680 περίπου μαθητές των σχολείων δεν έχουν ούτε κυλικείο, ούτε σχολικό φύλακα. Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας καθώς και οι εκπρόσωποι των γονέων, σύμφωνα με δηλώσεις τους, έχουν απευθυνθεί επανειλημμένως στο Δήμο, χωρίς να βρεθεί λύση. «Έχουμε ακούσει πολλά ψέματα», λένε οι γονείς, «και δεν υπάρχει διάθεση να βρεθεί λύση!»  



Μάλιστα, όπως λέει χαρακτηριστικά και η Μαρίνα Ράπτη της ΕΛΜΕ, τα παιδιά δεν έχουν τη δυνατότητα ούτε νερό να αγοράσουν εντός του σχολείου, ενώ ως γνωστόν το νερό βρύσης της Κέρκυρας είναι ακατάλληλο για κατανάλωση!
Οι καθηγητές και οι γονείς είχαν προγραμματισμένο ραντεβού με την εντεταλμένη για θέματα Παιδείας του Δήμου Μαρία Ζερβού, συνάντηση που αναβλήθηκε λόγω έκτακτης υποχρέωσης.   
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.