Στους εποχικούς καταφεύγει ξανά η Υπηρεσία Καθαριότητας στα Γιάννενα

Στους εποχικούς καταφεύγει ξανά η Υπηρεσία Καθαριότητας στα Γιάννενα

ΓΙΑΝΝΕΝΑ. Σε εφαρμογή θέτει η δημοτική αρχή το plan b για την καθαριότητα, μετά την απόρριψη της εισήγησής της για την ανάθεση σε ιδιώτη της αποκομιδής των απορριμμάτων στις Δημοτικές Ενότητες Παμβώτιδος, Μπιζανίου, Περάματος και Ανατολής.

09
Οκτωβρίου / 2019

Προχωρώντας την εισήγηση της υπηρεσίας, η δημοτική αρχή φέρνει προς έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο της ερχόμενης Παρασκευής, 11-10-2019, δύο θέματα για:
Έγκριση προσλήψεων προσωπικού ιδιωτικού ορισμένου χρόνου διάρκειας οκτώ μηνών σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα.
Έγκριση προσλήψεων προσωπικού ορισμένου χρόνου διάρκειας δύο μηνών για αντιμετώπιση κατεπειγουσών αναγκών σε ανταποδοτικές υπηρεσίες καθαριότητας.
Με τις προσλήψεις διμηνιτών, η δημοτική αρχή σχεδιάζει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της αποκομιδής για το διάστημα μέσα στα Χριστούγεννα. Οι δίμηνες συμβάσεις γίνονται χωρίς Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου και χωρίς διαδικασίες ΑΣΕΠ, έχουν άμεσο χαρακτήρα διαστήματος 1-1,5 μήνα για να αντιμετωπίσει ο Δήμος το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού και να κάνει αποτελεσματική αποκομιδή τις μέρες της μεγάλης τουριστικής κίνησης.
Οι οχτάμηνες συμβάσεις γίνονται με διαδικασίες ΑΣΕΠ, δεν χρειάζονται ομοίως ΠΥΣ και θα τεθεί σε εφαρμογή το πλάνο της αποκομιδής σε δύο βάρδιες: βράδυ στην πόλη, πρωί στις δημοτικές ενότητες. Ο εξοπλισμός του Δήμου άλλωστε είναι συγκεκριμένος και δε μπορεί να γίνει κάτι καλύτερο.
Από την ηπειρωτική εφημερίδα Νέοι Αγώνες