Τέλος το θέατρο στο Μον-Ρεπό

Τέλος το θέατρο στο Μον-Ρεπό

ΚΕΡΚΥΡΑ. Προβλήματα στατικότητας ανέδειξε ο έλεγχος που έγινε στο θέατρο Μον-Ρεπό «Ρένα Βλαχοπούλου».

08
Ιουλίου / 2016

Τα προβλήματα που κατέγραψε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου είναι τέτοια που δεν επιτρέπουν τη συνέχιση της λειτουργίας του το φετινό καλοκαίρι. Μιλώντας την Πέμπτη το πρωί στην ΕΡΤ Κέρκυρας ο Αντιδήμαρχος Τ.Υ. Νίκος Αναστασόπουλος και ο Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Στέφανος Κυπριώτης, δήλωσαν ότι δεν θα μπει σε δοκιμασία η ασφάλεια του κοινού κι έτσι αποφασίστηκε σε συνεργασία με το Υπ.Πολιτισμού, όλες οι προγραμματισμένες παραστάσεις να πραγματοποιηθούν στο Παλαιό Φρούριο. 
Ωστόσο σύμφωνα με τον Νίκο Αναστασόπουλο εξετάζεται το ενδεχόμενο ανακατασκευής του θεάτρου, αν βρεθεί τρόπος χρηματοδότησης.
Ο Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Στέφανος Κυπριώτης ελπίζει το Σεπτέμβρη κιόλας να εγκριθεί χρηματοδότηση από το διασυνοριακό πρόγραμμα Ελλάδα-Αλβανία σε συνεργασία με το Δήμο Φοινίκης, για το οποίο συνεργάτης του ΔΗΠΕΘΕ βρέθηκε μάλιστα αυτές τις μέρες στην Αλβανία. 
Η εκ νέου κατασκευή του θεάτρου εκτιμάται ότι θα κοστίσει περίπου 60 χιλ. € χωρίς να αποκλείεται η επισκευή του ήδη υπάρχοντος. Πάντως η αδειοδότηση ενός νέου θεάτρου στο Μον-Ρεπό που είναι αρχαιολογικός χώρος, δεν θεωρείται ότι θα αποτελέσει εμπόδιο, καθώς θα πρόκειται για μια μη-μόνιμη κατασκευή, πιθανότατα μεταλλική αυτή τη φορά.