Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πελάης σε Χαλικιόπουλο: «Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα...»

Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας
20 Σεπτεμβρίου 2019 / 14:54

Για συσσωρευμένα χρέη στο Εργατικό Κέντρο της Κέρκυρας κατηγορεί η Γραμματεία της ΔΑΣ την προηγούμενη διοίκηση Χαλικιόπουλου

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Νέο «επεισόδιο» στο... σίριαλ της αντιπαράθεσης των παρατάξεων Πελάη-Χαλικιόπολου στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας διαδραματίστηκε σήμερα, Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, καθώς η Γραμματεία της ΔΑΣ στο Ε.Ε.Κ. εξέδωσε ανακοίνωση-απάντηση σε όσα υποστήριξε μια μέρα νωρίτερα η παράταξη Χαλικιόπουλου.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση της Γραμματείας της ΔΑΣ στο Εργατικό Κέντρο της Κέρκυρας αναφέρει τα εξής:

«Mετά από 5 μήνες θερινών διακοπών και την απουσία σε έξι  από τις έξι  συνεδριάσεις, η θλιβερή μειοψηφία του διοικητικού συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου, επανεμφανίστηκε παραμονή απεργίας για να εκτοξεύσει λάσπη και να αναπαραγάγει τα δελτία τύπου ή αντικομμουνιστικά παραληρήματα,  του γνωστού επιχειρηματία – εργοδότη και ‘’εκπρόσωπου τύπου’’ της ΓΣΕΕ, Δ. Καραγεωργόπουλου.

Την ίδια ώρα που εκτοξεύουν τόνους λάσπης και ψεύδους, επιχειρούν να εμφανίσουν την απέχθεια τους και την απουσία τους απ την ζωντανή δράση  του συνδικαλιστικού κινήματος, ως δήθεν νομιμοφροσύνη στις αποφάσεις της δικαιοσύνης.

Γνωρίζουμε πολύ καλά όπως και οι ίδιοι το περιεχόμενο της προσωρινής διαταγής που έχει διορίσει  την προσωρινή διοίκηση του Εργατικού Κέντρου  .Η δικαιοσύνη δεν  απαγορεύει να συνεδριάζει  και να συζητά η προσωρινή διοίκηση του ΕΚΚ για  τα προβλήματα της εργατικής τάξης.  Δεν της  απαγορεύει επίσης να παίρνει πρωτοβουλίες συντονισμού της  δράσης των εργαζομένων και των σωματείων , εν όψει μάλιστα της πιο σημαντικής κινητοποίησης των εργαζομένων τα τελευταία χρόνια.  Δεν την  εμποδίζει να δώσει ζωντάνια και φρεσκάδα στην λειτουργία ενός από χρόνια αραχνιασμένου και μουχλιασμένου κινηματικά Εργατικού Κέντρου και κυρίως , ευτυχώς ακόμη, δεν απαγορεύει στα μέλη της προσωρινής διοίκησης να είναι υποψήφιοι στις εθνικές και αυτοδιοικητικές εκλογές.

Στις 22 Φεβρουαρίου η σημερινή μειοψηφία και τότε ψευδεπίγραφη πλειοψηφία του ΕΚΚ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΣ την προσωρινή διαταγή τις 20 Φεβρουαρίου της Προέδρου Πρωτοδικών, που απαγόρευε την συμμετοχή 19 παράνομων αντιπροσώπων,  ακύρωσε σε συνεργασία με τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου, τις προγραμματισμένες εκλογές του Εργατικού Κέντρου, ανακαλώντας  τον δικαστικό αντιπρόσωπο, γιατί με την απώλεια των 19 παράνομων αντιπροσώπων άλλαζαν οι συσχετισμοί. Αυτοί λοιπόν που παρουσιάζονται ως δήθεν νομιμόφρονες και διαμαρτύρονται για τον διορισμό διοίκησης, είναι οι ίδιοι που παραβίασαν την προσωρινή διαταγή και οδήγησαν το Εργατικό Κέντρο σε διορισμένη διοίκηση,  σταματώντας πραξικοπηματικά τις εκλογές. Ξεχειλίζει δε το θράσος τους όταν μιλάνε για την διαχείριση του Εργατικού Κέντρου.

Στις 22 Απριλίου παρέδωσαν την διοίκηση έχοντας διαμορφώσει :

α.  Χρέος στην ΔΕΗ  1271 € ( στα πρόθυρα της διακοπής η σύνδεση)

β.  Χρέος στον ΟΤΕ  826,60  € (κομμένα τηλέφωνα)

γ.  Χρέος στην ΔΕΥΑΚ 251,80 €

δ. Οι εργαζόμενοι 3 μήνες απλήρωτοι (χωρίς ευθύνη της Διοίκησης τους)

Λίγο πριν τελειώσει η θητεία τους έλαβαν απ τον απλήρωτο διοικητικό υπάλληλο δάνειο 1383,69€  ώστε να πληρωθεί η ασφάλιση των 2 εργαζομένων στο ΕΦΚΑ.Την ίδια ώρα που δανείζονταν από τον απλήρωτο εργαζόμενο, τα 5 μέλη της τότε πλειοψηφίας έπαιρναν 300€  ο καθένας  (δηλαδή 1.500 €) ως έξοδα παράστασης απ το ταμείο του ΕΚΚ !!!.

Στους 5 μήνες η προσωρινή διοίκηση ασκώντας άψογα τα καθήκοντα της, φρόντισε να αποπληρωθούν τόσο οι οφειλές, όσο και οι τρέχοντες λογαριασμοί μέχρι σήμερα, σε ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΔΕΥΑΚ,ΕΦΚΑ, ΔΟΥ, λειτουργικά κτηρίου, δάνειο διοικητικού υπαλλήλου, διάφορες μικρότερες οφειλές και το κυριότερο να έχουν πληρωθεί οι εργαζόμενοι.

Τα παραπάνω η μειοψηφία τα γνωρίζει και η πεντάμηνη απουσία της δεν αποτελεί ελαφρυντικό για τα άθλια ψέματα που χρησιμοποιεί στην ανακοίνωση της προκειμένου να στηρίξει παραμονή της απεργίας την κυβέρνηση και την εργοδοσία.

… Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα…»