Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στάχτη 30 στρέμματα στους Καλαφατιώνες - Πήρε τακτική δικάσιμο κατηγορούμενος για εμπρησμό εξ αμελείας

Καλαφατιώνες
16 Σεπτεμβρίου 2019 / 15:55

Οριοθετημένη και με μικρό ενεργό μέτωπο πλέον η πυρκαγιά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Τριάντα στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης έκαψε η φωτιά, που ξέσπασε νωρίτερα σήμερα στην περιοχή των Καλαφατιώνων.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, λίγο μετά τις 18:00 σταμάτησαν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα και πλέον στην περιοχή παραμένουν μόνο επίγειες δυνάμεις της Π.Υ.

Η φωτιά πλέον -μετά από πολύωρη «μάχη» που έδωσαν οι άνδρες της Π.Υ., η Πολιτική Προστασία  και όπως πάντα αρκετοί εθελοντές-  θεωρείται οριοθετημένη, όχι ωστόσο ακόμα πλήρως ελεγχόμενη.

Υπάρχουν αρκετές μικρό-εστίες, όπως αναφέρουν, όμως, πυροσβεστικές πηγές, το ενεργό μέτωπο θεωρείται μικρό. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, πάντως, θα παραμείνουν για αρκετές ώρες ακόμα στην περιοχή των Καλαφατιώνων.

Πρέπει να υπογραμμιστεί ότι ένας κάτοικος της περιοχής τέθηκε υπό έρευνα από τις Αρχές για εμπρησμό εξ αμελείας (σ.σ. μαρτυρίες συγχωριανών του τον ήθελαν να κόβει κλαδιά με αλυσοπρίονο, από τη σπίθα του οποίου ενδεχομένως να ξεκίνησε η πυρκαγιά).

Ο εν λόγω κάτοικος Καλαφατιώνων πέρασε το κατώφλι του Εισαγγελέα, πήρε τακτική δικάσιμο και εν συνεχεία αφέθηκε ελεύθερος.

Υπενθυμίζεται ότι για τη φωτιά, η οποία ξέσπασε στην περιοχή Μπριαμάκι Καλαφατιώνων κινητοποιήθηκαν άμεσα 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα, τέσσερα 4 PZL και ένα τύπου Canadair, ενώ στη συνέχεια επιχείρησε κι ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο, ενώ καθ' όλη τη διάρκεια της επιχείρησης συνέδραμαν υδροφόρες του Δήμου.