Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Άλκης Καρούλης με τους αθλητές του, 50 χρόνια μετά! (photo & video)

ΝΑΟΚ
16 Σεπτεμβρίου 2019 / 08:12

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η φουρνιά των κολυμβητών και των μετέπειτα υδατοσφαιριστών του ΝΑΟΚ της «σχολής Καρούλη» τον υποδέχτηκε ξανά στο νησί. Η συνάντηση ήταν συγκινητική για όλους.

Μια νοερή επαφή με τα νιάτα του ο καθένας, προπονητής και αθλητές σταμάτησαν την Κυριακή το βράδυ τον χρόνο, λίγα μέτρα κοντά στις εγκαταστάσεις του ιστορικού ΝΑΟΚ, που έγινε το λίκνο της ζωής τους. Διερμηνεύοντας τα συναισθήματα όλων, ο Κ. Γκρέκας, πρωταθλητής του προσθίου και εμβληματικός τερματοφύλακας της ομάδας πόλο με παράσημο δυο φορές την άνοδο της ομάδας στην α΄εθνική κατηγορία της υδατοσφαίρισης, είπε «μας δίδαξες να διαχειριζόμαστε τόσο τη νίκη όσο και την ήττα. Κι αυτό ήταν ένα μάθημα ζωής. Στις δύσκολες στιγμές του ο καθένας αντλεί δύναμη από την πεποίθηση, εγώ είμαι παιδί του ΝΑΟΚ! Κι αυτό είναι εν πολλοίς και δικό σου έργο»! Ο 'Αλκης Καρούλης, προπονητής κολύμβησης και υδατοσφαίρισης, καθηγητής στα ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης, άξιος χορευτής της Δώρας Στράτου, ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση των αθλητών του, μπήκε στο αυτοκίνητό του και ταξίδεψε στην Κέρκυρα για να τους συναντήσει ξανά, 50 χρόνια μετά την αποχώρησή του από τα βιράζ του ΝΑΟΚ. Την ιδέα της εκδήλωσης συνέλαβαν ο Τσιμίνος (Μπουλάλας) με τον Γκρέκα (Μπατόγιο) πριν από μήνες και βρήκαν την κατάλληλη στιγμή για την εκδήλωσή της. Την κατασκευή της αναμνηστικής πλακέτας που έδωσαν οι αθλητές, «στον δάσκαλό μας με αγάπη» πρόσφερε ο Σπύρος Τριαντάφυλλος, μεταγενέστερος με πλούσια θητεία κι αυτός στην ομάδα πόλο του ΝΑΟΚ, λέγοντας «είμαι και 'γω κομμάτι της κερκυραϊκής υδατοσφαίρισης». Η βραδιά κύλησε έτσι μέχρι τα μεσάνυχτα κι οι αναμνήσεις δεν είχαν να κάνουν με τίποτα ηρωικό αλλά με πολλά καλαμπούρια κι άλλο τόσο αυτοσαρκασμό για τις ανεκδοτολογικές στιγμές ενός αθλητικού Τμήματος, του πρώτου που έφερε την Κέρκυρα σε εθνική κατηγορία, γεγονός που αποδίδεται στους αθλητές και τους προπονητές τους. Κι ο Άλκης Καρούλης είναι εκείνος που έβαλε τον θεμέλιο λίθο σ' αυτό το αθλητικό οικοδόμημα.

Κώστας Βέργος, Δημήτρης Μαυρωνάς, Βάσω Τσιμίνου, Τάσος Σαλβάνος, Γιωργία Σαββάτη, Γιάννης Φοντάνας, Λία Μαθιουδάκη, Λένα Γκρέμου, Ανδρέας Μουμούρης, Παυλίνα Τσουμάνη Άλκης Καρούλης, Κώστας Δουκάκης, Σπύρος Σγουρόπουλος, Ντίνος Λούμπος, Σπύρος Μίχας, Γιάννος Αργαλιάς, Ανδρέας Λιάκουρας, Γιώργος Καφαράκης, Νίκος Χρήστου, Μάκης Κατσούρης. Καθιστοί: Σπύρος Μαυρωνάς, Σπύρος Ζουπάνος, Σπύρος Τσιμίνος, Γιώργος Κατσαΐτης και Κώστας Γκρέκας.