Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σφοδρή επίθεση στον Χρήστο Άνθη από τη ΔΑΣ ΟΤΑ

Παιδικός σταθμός Καρουσάδων
10 Σεπτεμβρίου 2019 / 12:15

«Αμέριστη συμπαράσταση στη διευθύντρια και στους εργαζόμενους του παιδικού σταθμού Καρουσάδων»

Στον απόηχο του επεισοδίου με τον Προϊστάμενο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στον παιδικό σταθμό Καρουσάδων, η ΔΑΣ ΟΤΑ ανακοινώνει:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τους κάθε λογής  αυτόκλητους εντολοδόχους που χωρίς καμία νομιμοποίηση εισέβαλαν αυτοβούλως (στις 5/9 το πρωί) στον Δημοτικό Παιδικό σταθμό Καρουσάδων – Εσπερίων, όπου με κασμάδες,  κρουστικά μηχανήματα και εργαλεία  αποπειράθηκαν να κατεδαφίσουν  τοίχους και δομικά στοιχεία του κτιρίου με το «έτσι θέλω»(!) προκειμένου να «δημιουργήσουν» νέες αίθουσες  νηπιαγωγείου.

Εμφορούμενοι προφανώς από άκρατο λαϊκισμό για «εντυπωσιοθηρία», ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Καρουσάδων με τον δ/ντη της α/βάθμιας εκπαίδευσης Κέρκυρας, επιδόθηκαν από κοινού να «εφαρμόσουν» με το «δικό» τους τρόπο τον νόμο της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής. Σε ένα κτήριο που όμως ανήκει διοικητικά και εποπτικά στον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας του πρώην Δήμου Κέρκυρας (διαδημοτικός οργανισμός πλέον) και όχι στην δ/νση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κέρκυρας. 

Έτσι χωρίς κάποια νομική ή υπηρεσιακή απόφαση για τροποποίηση των χώρων του παιδικού σταθμού εκτυλίχθηκαν σκηνές ντροπής που δε συνάδουν στις θεσμικές και υπηρεσιακές ιδιότητες των παραπάνω προσώπων.

Με φθηνούς λεονταρισμούς, προπηλακισμούς και απειλές επιτέθηκαν στην δ/ντρια του σταθμού,  που νόμιμα ως υπεύθυνη αντέδρασε προσπαθώντας  να τους αποτρέψει. Αποτέλεσμα ήταν ο νευρικός κλονισμός της συναδέλφου και η επείγουσα ανάγκη ιατρικής συνδρομής και αστυνομικής επέμβασης.

Η συνέχεια του διασυρμού έως κανιβαλισμού ενάντια στην δ/ντρια και στους εργαζόμενους του παιδ. σταθμού συνεχίστηκε στα τοπικά ΜΜΕ… όπου δια στόματος του δ/ντή της α/βάθμιας εκπαίδευσης ακούστηκαν ανυπόστατες κατηγορίες ιδιοποίησης χώρων για προσωπική κατοικία της εργαζόμενης συναδέλφου βρεφονηπιοκόμου και διευθύντριας, για πλήθος άχρηστων υλικών που ήταν στο σταθμό και ο ίδιος «μερίμνησε» στον καθαρισμό τους.
 
Όμως η υποκρισία και το ψέμα έχουν κοντά ποδάρια!
Επί σειρά ετών με νόμιμες αποφάσεις των οργάνων δ/σης του σταθμού, διαθέτονταν χώροι που διέμειναν εργαζόμενοι βρεφονηπιοκόμοι (…και νηπιαγωγοί του νηπιαγωγείου), που εργάζονταν στο σταθμό καταγόμενοι από άλλα μέρη της χώρας, αλλά και συμβασιούχοι με οικογένειες που αδυνατούσαν σε διπλά έξοδα ενοικίων. Αυτά είναι γνωστά όμως στην τοπική κοινωνία και δεν αποτελούν κάποια σπουδαία ανακάλυψη του κ. Άνθη.
Στον παιδικό σταθμό Καρουσάδων επί σειρά ετών φιλοξενείται μια αίθουσα νηπιαγωγείου με παλιά απόφαση της δ/σης.

Συμπερασματικά

Αυτές οι επιεικώς απαράδεκτες αυταρχικές, συμπεριφορές και ενέργειες φανερώνουν  αυταρχισμό, υποκρισία και  αλαζονεία του τρόπου άσκησης εξουσίας των αιρετών της νέας δημοτικής αρχής της βόρειας Κέρκυρας, γεγονός που πρέπει να καταδικαστεί πλατιά.  Ήδη οι αλλαγές του ν. «Κλεισθένη» με τις υπερεξουσίες που ψηφίστηκαν δίνουν έναυσμα σε πλαστές δημοτικές πλειοψηφίες, να επιδίδονται σε ανάλογες πρακτικές του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν».

Εξίσου όμως απαράδεκτη, θλιβερή και αντιπαιδαγωγική είναι και η στάση του προϊσταμένου της α/βαθμιας εκπ/σης όταν ταυτίζεται με πραχτικές και φαινόμενα που εκθέτουν την υπηρεσιακή του ιδιότητα.

Καλούμε:
- Τους εργαζόμενους στους Δήμους να επαγρυπνούν και να καταγγέλλουν στο σωματείο και στο ΠΑΜΕ παρόμοια φαινόμενα αυταρχισμού και  αντιδημοκρατικότητας από τους αιρετούς των νέων δημοτικών αρχών.

- Τις νέες δημοτικές αρχές να απαιτήσουν εδώ και τώρα γενναίες χρηματοδοτήσεις απ’ τον κρατικό προϋπολογισμό προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα συσσωρευμένα οξυμμένα προβλήματα της παιδείας και των κοινωνικών δομών (παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, ΑΜΕΑ, σχολεία), προσλήψεις αποκλειστικά μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

- Το λαό και τους εργαζόμενους της Κέρκυρας να οξύνουν τις διεκδικήσεις τους για λύσεις στο σύνολο των σύγχρονων αναγκών τους, χωρίς αυξήσεις τελών, τοπικής φορολογίας και ιδιωτικοποιήσεων δομών, υπηρεσιών και δημόσιου πλούτου».