Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νεράντζης: «Δεν μπορεί να συνυπάρχουν πολιτική και συνδιαλλαγή»

Νεράντζης Σπύρος
08 Σεπτεμβρίου 2019 / 14:15

Ο επικεφαλής της παράταξης «Η Κέρκυρα ψηλά» εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία ξεκαθαρίζει ότι έχει εξουσιοδοτηθεί από τη Δήμαρχο, Μερόπη Υδραίου, ώστε να ενημερώνεται και να ενημερώνει για την υφιστάμενη κατάσταση στο Βίδο

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Την εκπεφρασμένη άποψή του ότι η παράταξη, της οποίας ο ίδιος έχει το ρόλο του επικεφαλής, δεν συμφωνεί με κανενός είδους συνδιαλλαγή και καμίας μορφής ανταλλαγή σε πολιτικό επίπεδο, εξέφρασε -για μια ακόμα φορά- ο Σπύρος Νεράντζης.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Η Κέρκυρα ψηλά» στο δημοτικό συμβούλιο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία θέλησε ν' απαντήσει σε σχετικά δημοσιεύματα και να ξεκαθαρίσει ότι ο ίδιος έχει εξουσιοδοτηθεί από τη Δήμαρχο, Μερόπη Υδραίου, ώστε να ενημερώνεται και να ενημερώνει για την υφιστάμενη κατάσταση στο Βίδο, όπως επίσης και να εισηγείται βελτιώσεις προκειμένου το νησί του Βίδου να περιέλθει στην καλύτερη δυνατή κατάσταση για την κερκυραϊκή κοινωνία.

Στην ανακοίνωσή του ο Σπύρος Νεράντζης αναφέρει τα παρακάτω:

«Καθήκον των δημοτικών παρατάξεων είναι ο έλεγχος και η κριτική των ενεργειών και παραλείψεων όσων έχουν αναλάβει την ευθύνη να ασκήσουν διοίκηση.
Αυτή η κριτική είναι ευπρόσδεκτη και χρήσιμη.

Η εκ των προτέρων αναληθής ενημέρωση και δίκη προθέσεων όμως αποτελεί μη πολιτική συμπεριφορά και είναι κατώτερη εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων με την ψήφο των Κερκυραίων.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Η Κέρκυρα ψηλά» Σπύρος Νεράντζης εξουσιοδοτήθηκε από την δήμαρχο Μερόπη Υδραίου να ενημερώνεται και να ενημερώνει όποιον ενδιαφέρεται για την υφιστάμενη κατάσταση και τους στόχους της Δημοτικής αρχής για την νησίδα Βίδο. Και βεβαίως να εισηγηθεί βελτιώσεις, ώστε να αποδοθεί στους κατοίκους και σε επισκέπτες σε άριστη και λειτουργική κατάσταση.

Για μας είναι αυτονόητο ότι η πολιτική, το ήθος και η τιμιότητα συνυπάρχουν, αντιθέτως δεν μπορούν να συνυπάρχουν η πολιτική, η συνδιαλλαγή και η ανταλλαγή.

Ευχόμαστε κάποια στιγμή αυτά να είναι αυτονόητα για όλους μας.

Καλούμε όλους τους πολίτες εκλεγμένους ή μη να στρατευθούν στην υπόθεση της βελτίωσης της ζωής στον τόπο μας και να αναλάβουν δράση και καθήκοντα, επιφυλασσόμενοι για την άσκηση κριτικής αμέσως μόλις καρποφορήσουν οι πρώτες αλλαγές στο αγαπημένο Βίδο όλων των Κερκυραίων και γενικότερα σε όλο τον Δήμο της Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων».