Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Αλέκος Αυλωνίτης για τη συμπλήρωση 19 ετών από το θάνατο του Υποσμηναγού Αθανάσιου Μπεσλεμέ

Αυλωνίτης Αλέκος
07 Αυγούστου 2019 / 13:50

Ο βουλευτής Κέρκυρας με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Αλέκος Αυλωνίτης, για την συμπλήρωση 19 χρόνων από το θάνατο του Υποσμηναγού, Αθανάσιου Μπεσλεμέ

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Το διαρκές αίτημα για ενίσχυση των μέσων, με τα οποία επιχειρείται το έργο της πυρόσβεσης, επανέφερε ο βουλευτής Κέρκυρας με το ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Αλέκος Αυλωνίτης, με αφορμή τη συμπλήρωση 19 ετών από το θάνατο του Υποσμηναγού, Αθανάσιου Μπεσλεμέ.

Ο Αλέκος Αυλωνίτης υπογραμμίζει, εξάλλου, ότι «Εμείς, οι Κερκυραίοι πρέπει να τον θυμόμαστε πάντα»...

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου, το οποίο απέστελε ο Κερκυραίος βουλευτής αναφέρει:

«Με αφορμή τη συμπλήρωση 19 ετών από το θάνατο του Υποσμηναγού Αθανάσιου Μπεσλεμέ, κατά την  άσκηση του καθήκοντός του και ενώ συμμετείχε σε κατάσβεση πυρκαγιάς στην περιοχή Τρουμπέτα, ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ, Αυλωνίτης Αλέξανδρος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η σημερινή μέρα ανακαλεί στη συλλογική μας μνήμη, την άδικη απώλεια, αλλά και την αυτοθυσία, του 29χρονου Θανάση Μπεσλεμέ, Υποσμηναγού της Πολεμικής μας Αεροπορίας υπέρ του κοινωνικού συμφέροντος.

Ήταν, 7 Αυγούστου του 2000, όταν στην περιοχή του Τρουμπέτα του Παντοκράτορα, ο Θανάσης Μπεσλεμές έδινε για τελευταία φορά τη μάχη του με τις φλόγες, επιχειρώντας ριψοκίνδυνους ελιγμούς προκειμένου να αποτρέψει τις φλόγες  που  απειλούσαν κατοικημένη περιοχή.

Ο χαμός του Υποσμηναγού Αθανάσιου Μπεσλεμέ κάνει πάντα, επίκαιρο το αίσθημα ανταπόδοσης που νοιώθει η ελληνική κοινωνία απέναντι στους σύγχρονους ήρωες της Πολεμικής μας Αεροπορίας. Επαναφέρει δε, το διαρκές αίτημα ενίσχυσης των μέσων με τα οποία, επιχειρείται το έργο πυρόσβεσης.

Εμείς, οι Κερκυραίοι πρέπει να τον θυμόμαστε πάντα».