Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επέτειος Χιροσίμα: Ο Δήμος Κέρκυρας συνυπογράφει για έναν κόσμο χωρίς πυρηνικά όπλα

Χιροσίμα
06 Αυγούστου 2019 / 09:46

Συμπληρώνονται σήμερα 74 χρόνια από την τραγωδία της πρώτης ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα και την εκατόμβη νεκρών που προκάλεσε, γράφοντας μια από τις πιο μαύρες σελίδες της ανθρώπινης ιστορίας.

Ο Δήμος της Κέρκυρας, ως μέλος του Δικτύου “Δήμαρχοι για την Ειρήνη” ενώνει τη φωνή του με τους Δημάρχους του Δικτύου για έναν κόσμο χωρίς πυρηνικά όπλα και συνυπογράφει τη Διακήρυξη Ειρήνης που εκδόθηκε από το Δίκτυο για τη σημερινή ημέρα. Με τη Διακήρυξη οι Δήμαρχοι εκφράζουν τη  θλίψη τους για τα θύματα των πυρηνικών βομβών και προτρέπουν τους παγκόσμιους ηγέτες να επισκεφθούν τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι για να διαπιστώσουν από κοντά τις επιπτώσεις που είχε η ρίψη των βομβών σε κάθε κάτοικο ξεχωριστά και τις οικογένειές του  και να ακούσουν όσα έχουν να διηγηθούν οι επιζώντες. Τέλος, δεσμεύονται να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για την πλήρη εξάλειψη των πυρηνικών όπλων και – πέρα από αυτό – τη δημιουργία ενός κόσμου πραγματικής διαρκούς ειρήνης.
 
Ο Δήμος Κέρκυρας έγινε επίσημο μέλος του Δικτύου τον Φεβρουάριο του 2019. Τα  μέλη του Δικτύου δεσμεύονται να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για την ενίσχυση της διεθνούς αλληλεγγύης, υπερβαίνοντας τα εθνικά σύνορα και τις ιδεολογικές διαφορές μέχρι την επίτευξη του τελικού στόχου της πλήρους κατάργηση  των πυρηνικών όπλων και της αποτροπής επανάληψης της τραγωδίας της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι. Πρόεδρος του Δικτύου, στο οποίο συμμετέχουν 7.785 πόλεις από 163 χώρες και περιοχές, είναι ο Δήμαρχος της Χιροσίμα Kazumi Matsui.