Τα πρώτα πλάνα από το αεροπορικό ατύχημα του κερκυραϊκού τσέσνα (video)

Τα πρώτα πλάνα από το αεροπορικό ατύχημα του κερκυραϊκού τσέσνα (video)

Φωτό: kozan.gr

Τα αίτια του ατυχήματος εξετάζονται από την Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία.

18
Ιουλίου / 2019

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σοκαριστικές είναι οι πρώτες εικόνες του τσέσνα, που έκανε αναγκαστική προσγείωση το πρωί της Τετάρτης, στα Γρεβενά. Το αεροσκάφος απογειώθηκε από την Κέρκυρα στις 7: 30 το πρωί με προορισμό τη Θεσσαλονική. Δέκα λεπτά πριν τις 9 "έμεινε" από κινητήρα πάνω από τα Γρεβενά και ο κυβερνήτης επιχείρησε να κάνει αναγκαστική προσγείωση σε παράδρομο της Εγνατίας. Σύμφωνα με την ΕΡΤ Κοζάνης, κατά την κάθοδό του, το σκάφος χτύπησε σε κολώνα, πέρασε κάτω από τα ηλεκτροφόρα σύρματα της ΔΕΗ, αναποδογύρισε και κατέληξε στην άκρη του δρόμου. 
Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση και έγινε χρήση αφρού για να αποτραπεί το ενδεχόμενο ανάφλεξης από τη διαρροή καυσίμων.
Κυβερνήτης ήταν ο πρόεδρος της Αερολέσχης Γιώργος Προβατάς, συγκυβερνήτης ο Δημήτρης Γιούργας και επιβάτης ο Άκης Γκόγκας. Ευτυχώς για όλους οι τραυματισμοί δεν είναι πολύ σοβαροί και οι τρεις επιβαίνοντες δέχονται τις φροντίδες του ιατρικού προσωπικού του Νοσοκομείο Γρεβενών.


Video: Star-fm GREVENA TV

Σύμφωνα με τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών, ο ένας από τους τρεις είναι πιο σοβαρά τραυματισμένος, ο πιλότος φέρει τραύμα στο κεφάλι, ενώ ο τρίτος υποβλήθηκε σε προληπτικό έλεγχο, έχει πολύ ελαφρά τραύματα και είναι καλά.
«Ο πιλότος έφερε τραύματα στο κεφάλι, κάναμε ράμματα, δεν φαίνεται να είναι κάτι ανησυχητικό. Πιο σοβαρά τραυματισμένος με πολλαπλά κατάγματα στο δεξί πόδι είναι ο δεύτερος, υποβάλλεται σε αξονική τομογραφία, οι γιατροί διερευνούν ένα τραύμα στο κεφάλι. Πιθανόν αργότερα, αν το κρίνουμε απαραίτητο και ανάλογα με τα αποτελέσματα των εξετάσεων, να γίνει διακομιδή του σε νοσοκομείο των Ιωαννίνων ή της Θεσσαλονίκης. Αυτό όμως θα αποφασιστεί σε δεύτερο χρόνο» τόνισε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών, Παντελής Αλεξιάδης, ο οποίος επισήμανε ότι το σημαντικότερο όλων είναι ότι δεν διατρέχουν κίνδυνο.

Τα αίτια του ατυχήματος εξετάζονται από την Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία. ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ