Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ σε Μαράσλειο, Πυροσβεστική, Αστυνομία

Μαράσλειο
24 Ιουνίου 2019 / 14:46

ΚΕΡΚΥΡΑ. Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με υποψήφιους βουλευτές επισκέφτηκε τη Δευτέρα 24/6/19 το Μαράσλειο, την Πυροσβεστική και την Αστυνομία.

Στο Μαράσλειο οι υποψήφιοι συνομίλησαν με τους εργαζόμενους σχετικά με τα εργασιακά τους θέματα, τη μεταρρύθμιση του Κλεισθένη, τη διάσπαση του Δήμου και την 3Κ/2017. Κατόπιν αντάλλαξαν απόψεις με τον Δήμαρχο κ. Νικολούζο για τα τρέχοντα και επείγοντα θέματα του νησιού.

Στην πυροσβεστική επισημάνθηκαν τα θετικά βήματα που έχουν γίνει σχετικά με τη μετεγκατάσταση των υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σταθμού Κέρκυρας στο νέο κτήριο, την προμήθεια πυροσβεστικού υλικού και την καθιέρωση της Πανιόνιας άσκησης με τον ΟΑΣΠ και την Πυροσβεστική Υπηρεσία για πρώτη φορά για την προστασία από τους σεισμούς. Επισημάνθηκε ακόμη η ανάγκη ενός υλοποιήσιμου σχεδίου για την πυρασφάλεια της παλιάς πόλης, όπως και για τις δυσκολίες που έχει το εγχείρημα αυτό.
Στην αστυνομία επίσης τονίστηκε ότι αποδίδουν οι προσπάθειες των τελευταίων χρόνων, αλλά υπάρχουν ακόμη σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό.
Σε όλους τους χώρους είναι έκδηλη η ανησυχία των εργαζομένων για τις εξαγγελίες Μητσοτάκη περί επαναφοράς της αναλογίας 1 πρόσληψη ανά 5 αποχωρήσεις, ιδιαίτερα για τους νευραλγικούς τομείς της ασφάλειας και της πολιτικής προστασίας.
Οι υποψήφιοι βουλευτές δεσμεύτηκαν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως έδωσε και κέρδισε τη μάχη για το 1:1, δηλαδή μια πρόσληψη ανά μια αποχώρηση, έτσι θα συνεχίσει, στελεχώνοντας τις υπηρεσίες που υπηρετούν την ασφάλεια και την ποιότητα ζωής των πολιτών με το απαραίτητο προσωπικό.
 
Οι περιοδείες των κλιμακίων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ συνεχίζονται:

Τρίτη 25/6/19
Πρωί: ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ - ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ  ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ                
Απόγευμα: ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ 1: ΑΓΡΟΣ - ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ - ΚΑΒΒΑΔΑΔΕΣ - ΔΑΦΝΗ - ΜΕΣΑΡΙΑ                                  
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ 2: ΓΙΑΝΝΑΔΕΣ - ΒΑΤΟΣ - ΠΕΛΕΚΑΣ, ΠΑΥΛΙΔΗΣ - ΒΑΚΗ (19:00 ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΥΡΙΖΑ)
 
Τετάρτη 26/6/19
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ 1: ΠΑΓΟΙ - ΔΡΟΣΑΤΟ - ΧΩΡΕΠΙΣΚΟΠΟΙ - ΚΑΣΤΕΛΛΑΝΟΙ ΜΕΣΗΣ - ΒΑΛΑΝΕΙΟ     
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ 2: ΣΙΝΑΡΑΔΕΣ - ΒΙΡΟΣ - ΚΟΥΡΑΜΑΔΕΣ - ΚΑΛΑΦΑΤΙΩΝΕΣ - ΒΑΡΥΠΑΤΑΔΕΣ                                     
 
Πέμπτη 27/6/19
Πρωί:
ΙΚΑ - ΔΕΥΑΚ - TOMY - ΟΑΕΔ - ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ - ΜΕΛΙΣΣΑ                                                     
Απόγευμα:
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ 1: ΚΟΚΚΙΝΙ - ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ - ΑΦΡΑ - ΚΟΜΠΙΤΣΙ
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ 2: ΣΚΡΙΠΕΡΟ - ΔΟΥΚΑΔΕΣ - ΓΑΡΔΕΛΑΔΕΣ