Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ξεκίνησε η διαδικασία αποπομπής του προέδρου της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα

19 Ιουνίου 2019 / 15:00

ΤΙΡΑΝΑ. Στην οικεία κοινοβουλευτική Επιτροπή ξεκίνησε την Τετάρτη η συζήτηση επί της αίτησης που υπέβαλαν 55 βουλευτές του Σοσιαλιστικού Κόμματος για την αποπομπή του προέδρου της Χώρας, Ilir Meta μετά την απόφασή του να ακυρώσει την ημερομηνία των εκλογών στις 30 Ιουνίου.

Ο ίδιος ο πρόεδρος είχε πριν μια εβδομάδα ζητήσει να μάθει από το προεδρείο της Βουλής ποιοι βουλευτές παρέμειναν στις θέσεις τους μετά την απόφαση της αντιπολίτευσης από τις αρχές του χρόνου να αποσύρει τους δικούς της, κι αν και κατά πόσο νομιμοποιούνται η ολομέλεια και οι Επιτροπές να λειτουργούν και με ποια σύνθεση.
Την Τετάρτη πάντως, ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Taulant Balla, στην ομιλία του προς τους βουλευτές της Επιτροπής υπογράμμισε ότι ο Πρόεδρος έχει υποπέσει σε πληθώρα παραβιάσεων του Συντάγματος και των Κανόνων με το Διάταγμα ματαίωσης των δημοτικών εκλογών, παραβιάζοντας την περιοδικότητα των εκλογών και παρατείνοντας αυθαίρετα τη θητεία των τοπικών Αρχών.

Το Δημοκρατικό Κόμμα

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Edi Paloka, δήλωσε ότι ο Πρωθυπουργός Ράμα είναι έτοιμος να πυρπολήσει στην Αλβανία.
"Οι πολίτες συλλαμβάνονται μόνο για το λόγο ότι εφαρμόζουν το νόμο. Ο νόμος αυτός δημοσιεύεται στην επίσημη εφημερίδα της κυβέρνησης και είναι η μόνη πράξη που ισχύει για τις εκλογές», είπε Παλόκα αναφερόμενος στην απόφαση Μέτα να ακυρώσει την ημερομηνία των εκλογών.
Οι πληροφορίες και η φωτογραφία είναι από το Αλβανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΤΑ)