Δεν κατεβαίνει στις εκλογές ο Κοτζιάς και το Πράττω

Δεν κατεβαίνει στις εκλογές ο Κοτζιάς και το Πράττω

ΑΘΗΝΑ. Υποβολιμαία θεωρεί ο Ν. Κοτζιάς τη διαρροή ότι κατεβαίνει στις εκλογές υποψήφιος με άλλο κόμμα, ύστερα από τη δημοσιοποίηση της ανακοίνωσης του Πράττω. Η «είδηση» έσκασε σε κάποιες ιστοσελίδες με πάταγο και «κατέβηκε» μετά από λίγο, αθόρυβα.

12
Ιουνίου / 2019

Στην ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του Πράττω, εκφράζονται παράπονα για την στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην πρόταση συνεργασίας που έγινε προ εξαμήνου ακόμα και έμεινε αναπάντητη. Κατόπιν τούτων η Κίνηση Πράττω ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.
«Το «ΠΡΑΤΤΩ» από τις 17 Ιανουαρίου του 2019 διατύπωσε στον ΣΥΡΙΖΑ πρόταση συνεργασίας ενόψει των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών. Πρόταση που δεν απαντήθηκε επί μήνες, παρά μόνο μετά από μια νέα συνάντηση στις 3.6.19.
Ο ΣΥΡΙΖΑ απέρριψε ουσιαστικά όλες τις προτάσεις υποψηφιοτήτων του ΠΡΑΤΤΩ, σ' αυτές ασφαλώς και δεν συμπεριλαμβανόταν ο Πρόεδρός του.
Αυτή η συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ δεν ανταποκρίνεται στην κοινή δράση και τις μάχες που έδωσαν οι δύο πλευρές τα τελευταία οκτώ χρόνια», αναφέρει στην ανακοίνωση της η Πολιτική Γραμματεία και συνεχίζει: «Σε επιστολή της Πολιτικής Γραμματείας του ΠΡΑΤΤΩ προς την ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζεται η λύπη μας για τον τρόπο που αντιμετωπιστήκαμε τον τελευταίο χρόνο από το κυβερνών κόμμα: ευλυγισία απέναντι σε «νεοαποκτηθέντες» συνεργαζόμενους, εχθρότητα απέναντί μας. Η αριστερά δεν είναι υπόθεση της μίας ή άλλης παρέας, που την μετατρέπει σε πρόβλημα. Οφείλει να είναι, και είναι, η λύση».
Όσον αφορά στα εθνικά θέματα και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο Ιόνιο/Αδριατική για την ελληνοαλβανική συμφωνία το ΠΡΑΤΤΩ σημειώνει: «Η πατρίδα έχει ανάγκη να δυναμώσει και άλλο την πολιτική στρατηγική της εθνικής κυριαρχίας, εδαφικής ακεραιότητας, ανεξαρτησίας, προστασίας των συνόρων και των συνολικών δικαιωμάτων που απορρέουν για την Ελλάδα και την Κύπρο, από το Διεθνές Δίκαιο, ιδιαίτερα από το Δίκαιο της Θαλάσσης. Είναι επιτακτική ανάγκη το κλείσιμο των κόλπων, η επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης και η διασφάλιση της ΑΟΖ στις ελληνικές θάλασσες».