Κλιμάκιο ελεγκτών σε ακριτικές περιοχές, αρχή από Οθωνούς

Κλιμάκιο ελεγκτών σε ακριτικές περιοχές, αρχή από Οθωνούς

ΟΘΩΝΟΙ. Κλιμάκιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων επισκέπτεται τις ακριτικές περιοχές της χώρας,

07
Ιουνίου / 2019

εκκινώντας σημειολογικά από το νησί των Οθωνών, αποτελούμενο  από υπαλλήλους της Δ.Ο.Υ Κέρκυρας και τον διευθυντή της Φ.Π.Πατρών, έχοντας σκοπό να ακούσει και να καταγράψει τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών στις φορολογικές  συναλλαγές τους. 
Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της ΑΑΔΕ, οι επισκέψεις γίνονται «με στρατηγικό στόχο την διασφάλιση των δημοσίων εσόδων που θα επιτρέψει την υλοποίηση των δημοσίων δαπανών, για την ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών, με ενίσχυση της φορολογικής συνείδησης και την επιτυχή αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου πάντα με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομίας.
 
Οι φορολογούμενοι έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να υποβάλουν στους εφοριακούς τις απορίες τους σχετικά την υποβολή των δηλώσεων και τη χρήση των  εφαρμογών του TAXIS.
Η θεματολογία της συνάντησης θα έχει να κάνει με βασικά ζητήματα των Τμημάτων
α) Μητρώου,
β) Δικαστικού (ρυθμίσεις) – Έσοδα (φορολ.ενημερότητες) – Αυτοκινήτων (κατάθεση πινακίδων) και το κλιμάκιο θα  απαντήσει σε σχετικές ερωτήσεις των πολιτών.
Γ) Εισόδημα (υποβολή φορ. Δηλώσεων,φορολογικοί κάτοικοι εξωτερικού, βραχυχρόνιες μισθώσεις,Ε9,ΕΝΦΙΑ,Προληπτικοί έλεγχοι)
 
Σκοπός της δράσης που είναι πρωτίστως η ενημέρωση για την εξυπηρέτηση των πολιτών με υψηλής ποιότητας παρεχόμενων υπηρεσιών, η επίλυση τυχόν προβλημάτων και η δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης της Α.Α.Δ.Ε. με τους πολίτες».
.Η συνάντηση έγινε το πρωί της Παρασκευής, στο τοπικό δημοτικό κατάστημα Οθονών